29.09.2016 | 8:54
Македонският журналист, поругал наш паметник: Българите са като кучетата, които искат да отбележат територия от дърво на дърво, така казват – това е наше
Той обвини българската държава в опит за провокация

Скандалният македонски журналист Миленко Неделковски, който разби паметната плоча, поставена от българска военна делегация на връх Каймакчалан, в ексклузивно интервю за Нова тв.

Целта ми беше да се махне нещо, което е диво, криминално, нелегално, което е поставено без разрешението на македонските власти”, обясни македонският журналист.

Според него той не е направил нищо незаконно. „Вандализъм е, когато влизате на чужда територия без позволение. Влезли са от Гърция, тези българи, които са били облечени в униформи. Влизайки в униформа, това е акт на агресия. Когато министърът на отбраната каже, че той няма да ги накаже, а ще ги награди за това, че са влезли така, това е вандализъм. Това е агресия. Това е провокация”, аргументира се той.

Той обвини българската държава в опит за провокация и отрече да се опитва сам да прави такава. „Българските действия са провокация. Българите са като кучетата, които искат да отбележат територия от дърво на дърво, така казват – това е наше. Не може да е българско, не може да е ваше”, заяви Миленко Неделковски.

Неделковски обаче смени тона и се държа по коренно различен начин от това, което виждахме в социалните мрежи.

Води ли антибългарска политика и поощрява ли го някой за това, както и за криминалното минало на Неделковски?

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране