24.01.2023 | 16:23
Македонци обявиха за герой бияча от Охрид: „Да му се позлати ръката!“
Млатете ги тези фашистки татари, призовава местен "патриот"
Християн Пендиков

„Трима нападатели претрепаха секретаря на българския клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид. И нито един не изказва съжаление от проявеното зверство, а още по-малко да защити жертвата Християн Пендиков.

„Малко му е, трябваше да плати с живота си“, пише някой си Солар Варден. „Приятно е да се прочете хубава новина в интернет“, допълва Александър Миланов. Както е известно, откакто във Вардарска Македония сърбите наложиха лъжливия мит, че местните са потомци на Александър Велики, много тамошни зомбита кръщават децата си на гръцкия национален герой.

„Млатете ги тези фашистки татари“, „Браво, само напред, аман от тези мръсни фашисти, мангали, черни татари“, пишат други.

Има и някои по-„интелигентни“, които опитват да придадат „юридическа“ трактовка на коментара си. „В нормална държава този щеше да е в затвора за предателство и нацистка пропаганда. Но все пак живее в Македония и сигурно в затвора също щеше да бъде претрепан. Имал е късмет, че сега тук са на власт предатели и затова не е зад решетките. Иначе там кьотекът щеше да е много по-голям“, разсъждава някакъв доморасъл философ със странното име Икозион Емпероман.

Някога, когато българският патриот и член ва ВМРО Владо Черноземски разстрелва в Марсилия сръбския кръволок – крал Александър Първи Караджорджевич, много хора от Вардардско възкликват: „Да му се позлати ръката!“.

Сега, 90 години по-късно, техните потомци, отровени от сръбската пропаганда, повтарят същото, но вече срещу хората, запазили спомена за българските си корени. „Да му се позлатят ръцете“ е най-честата благословия към арестувания бияч Илия Спасески и неговите двама помагачи

„Така трябва, това татарско семе майка си ли търси в Македони“, „Малко ме у боя. Като е българин, да си ходи в България“, „Трябваше да го претрепят. Този се прави на българин за пари. Как не го е срам от фамилията му“, нареждат други.

Има и радикални идеи: „Затворете го този клуб и всичко ще си е добре, както преди. Това копеле е като другия боклук в Битоля /Любчо Георгиевски – б.р./, събудил се и станал българин“.

След бруталния побой някои български политици се опитаха да защитят Пендиков. Това предизвика гняв в най-високите етажи на властта в Скопие. Президентът Стево Пендаровски – Коминтерна призова такива елементи да не се допускат в Северна Македония, а ако случайно влязат – веднага да бъдат обявени за „персона нон грата“ /нежелана личност“ и изгонени от страната. Един от нежеланите е евродепутатът от ВМРО и защитник на българщината Ангел Джамбазки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране