22.07.2024 | 18:59
Мълния уби мъж и дете в Стара планина
Спасено е 13-годишно момче, което е подало и сигнала

Мъж и дете загинаха, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен. Спасено е 13-годишно момче, което е подало и сигнала към Планинската спасителна служба.

Починалите са 47-годишен мъж и 11-годишно момиче. Все още не може да се каже със сигурност какво се е случило. Били са хванати с ръце за метално въже, което помага на туристите да се движат на по-сложен терен. Имало е гръмотевична буря. Планинските спасители още са на място, метеорологичната обстановка е променлива, добави дежурният Ивайло Човиков от ПСС Троян.

Сигналът е получен в Планинската спасителна служба в понеделник около 13:35 часа. Съобщено е за пострадали от мълния мъж и дете, на височина над 2000 метра.

В операцията се включиха Спасители от Планинската спасителна служба в Троян и военен хеликоптер от Авиационна база – Крумово. Спасяването е било затруднено от лошото време на върха.

Спасеното 13-годишно момче е държало връзка с планинските спасители. То вече е транспортирано с хеликоптер “Кугар” до Карлово, след което ще бъде откарано с линейка до Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Свети Георги” в Пловдив, съобщиха от лечебното заведение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране