24.06.2024 | 14:32
Мамин Гошко е прякорът на най-младия депутат
Георги Кръстев от ГЕРБ е скандално поставен начело на партията в Русе

Грозният прякор Мамин Гошко носи най-младият депутат в юбилейното 50-то Народно събрание. Депутатът от Русе Георги Кръстев, който е на 24 години е по документи най-невръстният избраник в парламента, докато урологът Силви Кирилов от „Има такъв народ” стана най-възрастният и в сряда води почетното първо заседание, завършило с поредния комедиен финал с почивки и провалени избори за шефове.

Кръстев обаче според русенските гербери бил почти толкова провален, колкото и първото парламентарно заседание, понеже като областен координатор на формацията в крайдунавския град, бил поставен „от горе” от майка си и дори редовите симпатизанти не го одобрявали. Според мнозина, пръст в назначението на партийния пост била майка му – бившата зам.-кметица на града Наталия Кръстева, разказаха депутати. Мамин Гошко бе поставен за областен координатор на ГЕРБ в Русе през 2021 г. Оттогава структурите край река Дунав са в кома, събрания няма, а членският внос не бил събиран въпреки изискванията на устава на ГЕРБ, защото „Гошко” не се сещал да го потърси, а и никой не идвал на свикваните от него партийни сгляди, научи още „Уикенд”. Дори регистрацията на листата за вота в града била „символична”, а младият ръководител объркал подредбата на кандидат-депутатите в изявата си пред местни медии, издадоха потресени от връзкарството в града активисти.

Синът на бившата зам.-кметица Кръстева е гледан с насмешка от местния актив, а на последните избори дори се понесе слух, че от ГЕРБ в крайдунавския град ще го бойкотират и ще предпочетат с преференция Бедрос Пехливанян, въпреки че той бе водач-фаворит на бившия областен шеф Пламен Нунев. Депутати са изненадани, че Кръстев или Мамин Гошко, както го знае целият град, успя да се вреди в депутатските редици и дори да се окичи с титлата най-млад избраник. Пред „Уикенд” те разказаха, че били вбесени когато прочели биографията му – там Кръстев се е описал с гръмкото название „юрист”, но на този етап младият депутат бил само на нивото стажант от Окръжния съд в Русе, за каквато длъжност му е връчена диплома.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране