22.11.2022 | 20:14
„Манчестър Юнайтед“ изгони Роналдо
Капитанът на националния отбор на Португалия взриви футболната общественост с атаките срещу треньора на отбора

Кристиано Роналдо вече не е футболист на „Манчестър Юнайтед“. Новината беше съобщена официално от английски клуб с уточнението, че договорът на 37-годишния португалец е прекратен по взаимно съгласие.

„Клубът благодари на Роналдо за изумителния му принос в двата престоя на „Олд Трафорд“, в които отбеляза 145 гола в 346 мача. Пожелаваме му всичко най-добро“, коментираха от клуба.

В краткото съобщение на официалния сайт на „червените дяволи“ се допълва, че „всички в „Юнайтед“ остават съсредоточени върху продължаване на прогреса при Ерик тен Хаг и ще работят заедно за успехи на игрището“.

Ходът беше напълно очакван, след като в навечерието на Мондиал `22 капитанът на националния отбор на Португалия взриви футболната общественост със скандалното си интервю пред британския журналист Пиърс Морган. В него Кристиано открито атакува нидерландския треньор Тен Хаг, както и клубните собственици от американската фамилия Глейзър.

Само ден след излъчването на пълния ТВ запис адвокатите на „Юнайтед“ обявиха, че са започнали да проверяват възможностите за прекратяване на договора, който изтичаше в края на сезона.

„След преговори с „Манчестър Юнайтед“ се разбрахме по взаимно съгласие да прекратим нашия договор. Обичам „Юнайтед“ и феновете – това никога няма да се промени. Мисля, че това е правилният момент да потърся ново предизвикателство. Пожелавам всичко най-хубаво на „Манчестър Юнайтед“, се казва в лаконичното изявление на самия Роналдо.

Раздялата с „Юнайтед“ поставя португалската звезда в интересна ситуация, като нападателят ще бъде единственият футболист е без клуб на световното първенство в Катар. Очаква се през зимата да има сериозни преговори за нов рабнотодател на Кристиано Роналдо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране