29.03.2021 | 16:58
Манолова издърпала гласовете на БСП
Не подкрепихме Румен Радев и това е най-голямата стратегическа грешка на Корнелия Нинова, бесни са в партията

Според последните официални социологически данни БСП е само на 3% процента разстояние от ГЕРБ. В края на изборния ден в неделя обаче може да се окаже, че амплитудата между първите две политически сили е доста по-сериозна.

Най-големият удар за столетницата е фактът, че най-много гласове от БСП ще придърпа не друг, а бившата червена депутатка Мая Манолова. Формацията, с която тя сега се бори за властта – „Изправи се! Мутри вън!” , набира сериозна преднина по една много проста причина.

Ясната подкрепа за президента Румен Радев от страна на Мая Манолова привлякла огромна част от червените симпатизанти. И обратното – липсата на каквато и да била публична подкрепа да държавния глава от страна на „Позитано” 20 тотално разочаровала редовите социалисти и голяма част решили този път да загърбят любимата си партия.

Тази тенденция на преориентиране на гласовете била ярко отличена в проучванията на няколко от водещите социологически агенции. Всичко това било известно на социалистите и за предстоящия погром те обвинявали лидера Корнелия Нинова.

„Това, че не подкрепихме Румен Радев е най-голямата стратегическа грешка на Корнелия! Не може да постъпва така в най-решителния за партията момент – това, което се случва, обслужва Борисов”, коментираха пред Lupa.bg червени депутати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране