06.02.2023 | 21:55
Мъри Стоилов зове за обединение
Според него шампионатът трябва да бъде подновен през март предвид условията и футболните ни бази

Наставникът на Левски Станимир Стоилов призова за обединение в българския футбол, за да се извоюват от държавата по-добри условия за провеждане на първенството. Според него шампионатът трябва да бъде подновен през март предвид условията и футболните ни бази. Стоилов отправи критики към БФС за липсата на гъвкавост.

„Футболните хора, футболният съюз, клубове да се обединим, да създадем една стратегия и план, в който да включим държавата – ако иска доброволно, ако не – ще протестираме за по-добри условия. Февруари няма кой да дойде на стадиона, като температурите са минус 10 – миняс 15 градуса. В България има два терена с отопление. Другите са направени като по трудово обучение. Лесно е да стоиш на бюрото и да казваш нещо, но трудно е за тези, които работят. Нямам толкова голям зор да работя в българския футбол. Най-лесният отговор е „Не може да стане“. Левски иска да прави футболен бизнес, а това няма как да стане, като играе на -10 градуса и ледена пързалка“, заяви Мъри пред БНТ.

Според него футбол в България може да се играе нормално чак от 10 април, тъй като преди това терените ще бъдат или кални и наводнени, или заледени. Заради това той настоява за среща между клубовете, футболните хора и държавата, за да бъде изградена стратегия за най-популярния спорт у нас. Който при липсата на инфраструктура с всяка година се отдалечава все повече от клубовете в Западна Европа.

При подновяването на първенството в събота тимът ще посрещне Черно море на стадион „Ивайло“ във Велико Търново заради наказание след брутални действия на сините фенове след мача със Славия през ноември 2022 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране