26.04.2021 | 8:41
Мария Бакалова се размина с „Оскар“. Брад Пит я сравни с Мерилин Монро
”Земя на номади” стана големият филм
Мария Бакалова не успя да спечели ”Оскар” за най-добра актриса в поддържаща женска роля. Неградата отиде Юн Ю-джун за участието й във филма ”Минари”. Бакалова се появи с ослепителна бяла рокля, която според актрисата е символ на ново начало. Звездата Брад Пит я срани с голямата Мерилин Монро. Любопитното е, че той се затрудни да произнесе правилно името на Бакалова.

Пит  допълни, че тя ще бъде голяма звезда някой ден.

Родената в Пекин Клои Чжао получи награда за най-добър режисьор за филма „Земя на номади“. Творбата, която грабна и статуетката за най-добър филм, разказва историята за възрастни американци, които пътуват с бус из страната, а самата Чжао заяви при получаването на статуетката.

Франсис Макдорманд грабна Оскар за най-добра актриса за ролята си в „Земя на номади“. В категорията бяха номинирани и Вайола Дейвис за „Ма Рейни: Майката на блуса“, Кери Мълиган за „Момиче с потенциал“, Ванеса Кърби за „Да намериш отново себе си“, Андра Дей за „Съединени американски щати срещу Били Холидей“.

Антъни Хопкинс спечели Оскар за най-добър актьор за „Бащата“. Хопкинс не присъства на церемонията, а отличието обяви Хоакин Финикс. В категорията бяха номинирани и Риз Ахмед за „Без звуци в живота“, Чадуик Боузман за „Ма Рейни: Майката на блуса“, Гари Олдман за „Манк“, Стивън Юн за „Минари“.

Осемдесет и три годишният Антъни Хопкинс стана най-възрастният актьор, отличен с Оскар. Досега рекордът принадлежеше на Кристофър Плъмър, който почина през февруари тази година. Това е втора награда на киноакадемията за Антъни Хопкинс. Първият си Оскар британският актьор печели за знаковата си роля на Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“.

„Оскар“ за най-добър анимационен филм беше присъден на творбата „За душата“. Тя разказва за приключенията на душата на музикант, която е отделена от тялото му в резултат на инцидент. Статуетка отиде в ръцете на Емералд Фенел за най-добър оригинален сценарий за филма „Момиче с потенциал“:

„Всичко, коeто мога да кажа е, че се опитвам много силно да не плача, което е ужасно трудно като англичанка, тъй като англичаните винаги плачат. Този филм беше направен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него напълно своята гениалност, хумор и любов. Трябва да благодаря на толкова хора и се чувствам притеснена, че съм тук сама. “

„Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий беше присъден на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън за филма „Бащата“, а този за най-добър чуждестранен филм получи „Още по едно“ на датския режисьор Томас Винтерберг. Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля беше дадена на Даниел Калуя за изпълнението му във филма „Юда и черният месия“.

H.E.R. спечели златната статуетка за най-добра песен от филм с „Fight for You“ от „Юда и черният месия“. „Още по едно“ на датския режисьор Томас Винтерберг бе удостоен с награда за най-добър международен филм. Оскарът за най-добър документален филм отиде при „Моят учител октоподът“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране