16.05.2023 | 13:48
Мария Габриел докарвала служителите си до нервен срив, загубила 19 от тях в ЕК
Един от тях описва времето им в кабинета като „същински кошмар“
Мария Габриел се надява да поеме управлението на страна, която почти не я познава, напускайки град, който я познава твърде добре.

Еврокомисарката по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел беше избрана миналата седмица за следващия министър-председател на България от лидера на нейната партия Бойко Борисов, целящ да излезе от политическата задънена улица, след като пет поредни избора за две години не успяха да създадат стабилна коалиция, казва в своя статия една от най-задълбочените медии в Европа – POLITICO.

Ако успее да състави правителство, 43-годишната Габриел ще напусне града, който направи кариерата й, за да стане най-новото лице на масата на Европейския съвет.

Авторитетното издание припомня, че Габриел подаде оставка от поста си в Комисията в понеделник, 15 май, оставяйки след себе си „спорна репутация на млад, динамичен комисар с истинска страст към технологичния прогрес, но на която липсва тежест да прокарва дневния си ред и докарва персонала си до ръба на нервен срив.“

„Тя е загубила 19 служители – приблизително колкото е един цял кабинет на еврокомисар – от 2019 г. насам, като един служител нарече екипа й „кабинет, в който непрекъснато някой влиза или напуска“, подчертава медията.

Бивши служители казаха пред POLITICO, че тя натоварвала извънредно много персонала си и молила служителите си да се занимават с нейни лични въпроси, несвързани с работата. Един от тях описва времето им в кабинета като „същински кошмар“.

„Имате различни типове комисари. Някои са млади, с добри връзки… Те са жадни за развитие, амбицирани са да напреднат в кариерата си и това понякога ги изнервя“, каза служител на ниво кабинет на Европейската комисия, който поиска да остане анонимен, за да говори свободно.

„Тя беше добър колега, но понякога имах чувството, че получава позициите си от другаде“, особено от ЕНП, каза бивш еврокомисар, който е работил с нея. „Тя беше като партиен войник.“

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    Обикновено селско момиче от Хаджидимово, недостатъчно образовано, издрапало до европейски „върхове“, благодарение на случайност, покорство, раболепност и овчедушие.
    Какво очаквате от това помакинче?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране