02.07.2024 | 21:26
Пълен разпад: Николай Марков къса с “Величие”
По-рано днес Ивелин Михайлов обяви, че той иска да го унищожи

Председателят на парламентарната група на партия “Величие” Николай Марков обяви, че вече се разграничава категорично от формацията.

“От днес прекратявам моето участие във всички срещи с обществеността, организирани от ПП “Величие”, пише той на профила си във Facebook.

“Призовавам моите последователи и симпатизанти, да разпространят във всички населени места, в страната и извън нея, че ПП “Величие” е само и единствено господин Ивелин Михайлов и неговата псевдо икономическа групировка от сламени и зависими хора. Както и, че целите на тази организация не са партийни, нито идеални”, пише още Марков.

Той допълва, че последователите му трябва да очакват доказателства – “подредени, проверени и годни”.

Това е поредната ескалация в разцеплението в най-малката партия в 50-ото Народно събрание, след като по-рано днес създателят и идеолог на формацията Ивелин Михайлов обвини Марков в отправяне на заплахи и в търговия с влияние.

Михайлов твърди, че шефът на ПГ на “Величие” се е опитал да накара групата да гласува за правителство на ГЕРБ и ДПС.

Досега Николай Марков не е дал своята гледна точка по обвиненията, но публикува няколко статуса във “Фейсбук”.

Първите му коментари в социалната мрежа бяха от под формата на сентенции: “Високите дървета ги брулят силни ветрове!” и “В дни на изпитания умните мълчат, глупавите говорят!”

По-късно през деня той публикува снимка на дневния ред на пленарното заседание на парламента за сряда, където първата точка е изслушване на премиера и външен министър Димитър Главчев, министъра на отбраната Атанас Запрянов и зам.-министъра на външните работи Невяна Митева преди срещата на върха на НАТО.

“Приказките от селски вечеринки оказват силно влияние върху слабите духове! Немощните. Но истинската работа се прави от знаещи и можещи личности. От образовани и смели хора, а не от полуграмотни индивиди с болни амбиции и напълно извратено свръх его. Вижте внимателно дневния ред на българския Парламент за утрешния ден, точка 1. Коя парламентарна група изкарва на светло заплахата от включване на България във война? Както обещахме. И кой е вносител на въпросното довеждане на тримата отговорни министри по темата? Вижте най-отдолу на точка 1 вносители (в скобите) и ще разберете. Отворете очи. И не позволявайте на глупци да Ви водят за носа! С долнопробните си лъжи, лъжци и измами”, пише като коментар Марков.

Едно от обвиненията, отправени към него, беше, че той не е обърнал достатъчно внимание на предизборните обещания на “Величие” да се блокира въвличането на България във война.

Интересно ще е да се види колко от депутатите на “Величие” ще последват Николай Марков в разграничаването му от партията, както и кой ще го замени начело на парламентарната група.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране