21.10.2024 | 13:15
Масирани спецакции срещу купуването на гласове
Задържани са 37 души при 193 полицейски операции
Снимката е илюстративна

Към момента се провеждат три специализирани полицейски операции на територията на страната. Те са в областите Монтана, София – област и Стара Загора, като са насочени срещу престъпления, свързани с купуването на гласове и нарушаването на политическите права на гражданите.

До момента на територията на цялата страна са проведени общо 193 полицейски операции, при които са били задържани 37 души. Това става ясно от съобщение на Министерство на вътрешните работи. Ведомството представи данните на брифинг във връзка с резултатите от полицейските действия, предприети срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.

Днес са получени 308 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Най-много са били сигналите в Бургас – 48 и във Варна – 44, посочват от министреството. 237 от всички постъпили сигнали са свързани с купуване на гласове, 13 за неправомерна агитация, 10 за унищожаване на имущество, 3 за корпоративен вот и други.

73 досъдебни производства са образувани до момента, 47 са разследвани по надлежния ред, а 28 са бързите производства, стана още ясно на брифинга.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране