10.11.2023 | 10:49
Маскирани отвлякоха мъж погрешка и му счупиха челюстта, а дъщеря му ги заплаши със спринцовка
13-годишното момиче предупредило, че ще се самоубие

Маскирани и въоръжени похитители от Разградско отвлякоха грешния човек заради неточност в GPS-а. Куриозният случай е от село Хърсово. Грешка в локацията завежда четирима бандити до дома на мъж, който бил с доведената си 13-годишна дъщеря, съобщава бТВ.

Двамата не подозират, че скоро маскирани и въоръжени ще превърнат една спокойна вечер в истински ад.

Мъжете спират пред дома на отвлечения по погрешка. Излизат с пистолети и пушка, хващат мъжа и започват да го бият като повтарят само: „Парите, парите“.

Става ясно, че мотивът за отвличането са 3000 лева.

„Действително съществува такъв човек, който е имал тази сума в селото. Престъпниците тръгват от 50 км да вземат 3000 лв. от мъж в село Хърсово, които се намират в леглото на престарялата му майка. Те задават адреса на притежателя на парите, но GPS-ът ги води до дома на 52-годишния мъж и дъщеря му“, каза окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

В момента, в който похитителите хващат мъжа, от къщата се показва и 13-годишно момиче. То не губи самообладание, а заплашва престъпниците, че с игла на спринцовка ще сложи край на живота си.

„Тя им обяснява, че е с диабет и да не я закачат. Дори в един момент е щяло да се стигнем до друга възможна ситуация – момичето да ги вземе като заложници с тази спринцовка. Тя успява да влезе в една от стаите, където се барикадира и те се отказват“, обясни окръжният прокурор.

Така похитителите вкарват 52-годишния мъж в колата, където продължават да го бият. Той някак успява да извади личната си карта и се установява, че е грешният човек. Мъжете го закарват на края на селото и го изхвърлят от колата.

Потърпевшият е със счупена челюст и в стабилно състояние. В същата вечер той и дъщеря му звънят на полицията и извършителите са арестувани.

Двама от задържаните са с най-тежката мярка задържане под стража.

В колата на маскираните мъже случайно се оказал и пети човек, който бил пиян. Той обаче станал свидетел на случилото се и дал обяснения в полицията, съобщава Нова телевизия.

При обиски в домовете и колите на арестуваните бандити са намерени газови пистолети, въздушна пушка и сигнална полицейска лампа. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат до 15 години лишаване от свобода и за въоръжения грабеж, и за отвличането.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране