22.05.2024 | 10:00
Масови арести при предизборна акция на МВР в столичен цигански квартал
Цената на един глас в столицата е между 50 и 100 лева
Снимка: Архив

Общо 26 души са арестувани в сряда в циганския квартал “Христо Ботев“ в София при специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове.

В същото време шефът на Столичната полиция главен комисар Любомир Николов изреди, че има арестувани за всичко друго, но не и за купуване на гласове. Местни жители са прибрани за наркотици, оръжия и крадени коли. Прокуратурата е образувала общо седем наказателни дела.

Подобни предизборни акции за профилактиране на ромските квартали в по-големите градове на страната са традиция за МВР и прокуратурата.

Обичайно полицията започва акция с претекст за противодействие на купуването на гласове и прави арести за каквото е открила при обиските.

“На различни адреси са намерени наркотици, фалшиви документи, стоки без бандерол и други вещи предмети”, каза шефът на столичната полиция.

По думите му цената на един глас в столицата е между 50 и 100 лева. “С нови начини за търговия на гласове все още не са се сблъскали“, заяви шефът на СДВР.

Операцията тече в три районни управления и ще обхване голям периметър от столицата, подчерта още комисар Николов.

Преди десет дни бургаската полиция също проведе операция “Респект“ срещу търговията с гласове в кварталите “Горно Езерово“ и “Победа“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране