03.01.2015 | 0:07
Мъж се овъгли на Нова година
Хасковлията бил пиян като кирка, подпалил се с цигара

51-годишният Стефан Стоянов от Хасково се подпали с незагасена цигара и получи над 80% изгаряния по лицето и тялото.

Мъжът се напил до безпаметност вечерта на 31 декември и бил сложен да си легне в отделна стая от сина си Бойко. После купонът на ул. “Природа” в кв. “Република” продължил.

Към 21 часа обаче Стефан се събудил и вероятно е запалил цигара, след което пак заспал. Въгленчето обаче подпалило одеялото и куп стари дрехи, складирани в стаята. Пожарът предизвикал повече пушек, отколкото огън. Именно по дима синът разбрал, че нещо става, и нахлул в стаята. Заедно с празнуващите загасили пламъците с вода и сняг. Инцидентът не предизвикал сериозни материални щети, но докарал тежки обгаряния на бащата. Той бил гол под одеялото а заради многото алкохол не реагирал нито адекватно, нито навреме на опасността.

Пристигналата линейка транспортирала потърпевшия в Спешното на хасковската многопрофилна болница. Мъжът бил почти без лице и с ниски жизнени показатели. След като го стабилизирали, доколкото можели, хасковските лекари го пренасочили към пловдивския КАРИТ. Прогнозите за оцеляването му са мрачни – мъжът бил почти без лице, както свидетелстват потресените парамедици.

8 пребити хасковлии бяха лекувани в спешно отделение в новогодишната нощ. Броят на пострадалите в пъти надхвърля този на препилите и пострадалите от пиратки. 4-ма от празнуващите били млатени, но в крайна сметка не се наложило хоспитализирането им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране