22.07.2024 | 13:42
Мъж се похвали с клип как кара с 250 км/ч в тунел Железница
В съоръжението на магистрала "Струма" има над 100 видеокамери, но нито една от тях не засича скорост

Ново “геройство” на шофьор, каращ с много над разрешената скорост, се появи в интернет. Този път става дума за шофиране на Mercedes с над 230 км/ч в тунела “Железница” при ограничение 80 км/ч. За за случая стана ясно от видео, разпространено в социалните мрежи.

От кадрите става ясно и че до шофьора на предната седалка пътува жена.

При откриването на съоръжението на автомагистрала “Струма” беше съобщено, че вътре ще има над 100 видеокамери, но нито една от тях не засича скорост. Георги Бързаков от Националната асоциация за квалификация на шофьорите обясни пред NOVA, че при евентуална експлозия целият тунел ще се задими за секунди.

“Шофьорът влиза в тунела с 220-230 км/ч. Към средата се забелязва, че черен джип го изпреварва вътре, но явно с по-ниска скорост, защото на шофьора, който е заснел клипа, му се налага да намали до 180 км/ч. След това първият шофьор ускорява до 250 км/ч. При такава скорост много лоши неща могат да се случат. За части от секундата, ако се промени траекторията на автомобила, може да станат тежки катастрофи, с много жертви”, обясни още експертът.

Преди ден от Агенция “Пътна инфраструктура” призоваха да се шофира с повишено внимание по пътя София – Кулата в тунел “Железница” поради частично неработещо осветление в съоръжението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране