19.12.2020 | 23:57
Меси изравни рекорд на Пеле
Попадението на аржентинеца не стигна за победа на "Барселона"

Лионел Меси изравни днес рекорда на великия Пеле за най-много голове за един клуб. Кралят на футбола държеше постижението с 643 гола за „Сантос“, а днес той бе настигнат от 33-годишния аржентинец, който вече има също толкова голове за „Барселона“.

Меси се разписа при домакинското равенство 2:2 срещу „Валенсия“ в XIV кръг на Ла Лига. Той изравни в 45-ата мин., като попадението му не бе лесно. Меси изпълни дузпа, отсъдена за Хосе Гая срещу Антоан Гризман, но вратарят Хауме Доменек изби. Получи се разбъркване и в крайна сметка Меси успя да вкара с глава.

В 29-ата мин. френският защитник Муктар Диакаби откри за „Валенсия“ след центриране от ъглов удар. Пълният обрат за „Барса“ бе осъществен в 52-ата мин., когато Роналд Араухо вкара с прекрасен ножичен удар. Въпреки това, каталунците не успяха да постигнат седма шампионатна победа за сезона, тъй като Макси Гомес направи 2:2 за „Валенсия“ в 69-ата мин.

По-рано днес „Атлетико“ (Мадрид) спечели с 3:1 като домакин срещу „Елче“. Два гола отбеляза Луис Суарес (41, 58), а Диего Коста бе точен от дузпа в 80-ата мин. За гостите вкара аржентинецът Лукас Бойе в 64-ата мин. С победата „Атлетико“ излезе начело в класирането с 29 т. и два мача по-малко от „Реал Сосиедад“ (26) и мач по-малко от „Реал“ (26). „Барселона“ е на пето място с 21 т.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране