22.12.2022 | 15:02
Меси се е разбрал за нов договор с ПСЖ
Засега информацията не е потвърдена, настоящият контракт на №10 с тима изтича идното лято

Лионел Меси е постигнал договорка с настоящия си клуб „Пари Сен Жермен“ да остане поне до 2024 г., съобщава френският ежедневник „Паризиен“, цитиран от агенция „Ройтерс“.

35-годишният Меси, седемкратен носител на „Златната топка“, имаше ключов принос националният отбор на Аржентина да спечели Световното в Катар, а той бе определен за футболист №1 на първенството.

ПСЖ и собственикът на клуба – катарецът Насер Ал-Хелайфи, вече обявиха през есента, че с Меси ще се водят преговори за удължаване на контракта поне с една година, считано от юни. Но това ще стане не по-рано от края на Мондиала.

„В началото на декември, по време на Световното, е постигнато споразумение между Меси и клуба той да остане поне още един сезон“, твърди вестникът, без да се позовава на конкретен източник.

Засега представители на „Пари Сен Жермен“ не са открити за коментар. По-рано този месец президентът на Ал-Хелайфи заяви, че Лионел Меси е щастлив в отбора.

Лео има 12 гола и 14 асистенции за френския шампион във всички турнири този сезон. Той се присъедини към тима от „Барселона“ през лятото на 2021 г. с контракт за два сезона.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране