18.05.2015 | 11:05
Местан опитва да изолира Доган от ДПС
КТБ не беше банката на ДПС, а банката на властта, коментира Осман Октай

Хора около Лютви Местан се опитват да изолират Ахмед Доган от ДПС. Мислят си, че така могат по-лесно да контролират цялата организация без него, заяви бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Той беше категоричен, бе КТБ е била банката на властта, а не на ДПС. „След като Емил Кюлев беше убит, започна развиването на най-чистата форма на финансова пирамида около КТБ. Тя остана единствена и затова няма да видите в списъците с посетители при Цветан Василев имена на партийни лидери и министри. По-скоро главният координатор на този финансов ресурс отива при тях“, обясни Октай.

По думите му не най-важните хора попадат в подобни списъци на посетителите и в този смисъл Йордан Цонев „е правел самоинициатива зад гърба на Доган и е ходел за лични неща“. „Някои хора почти си изпускат нервите в студиата, което показва, че има от какво да се притесняват. Един от тях е Йордан Цонев.“

На въпроса коя е новата банка на властта, Осман Октай отговори така:  „Самият факт, че държавата много бързо отпусна 1,2 млрд. на една банка – ПИБ и в последствие тази банка финансира всички кредити, които трябва да бъдат „покрити“ в КТБ… И още една банка – държавната Банка за развитие, която лесно дава рефинансиране на тези, които трябва да бъдат чисти.“

Октай заяви, че всички действия от момента, в който се обяви, че има криза около КТБ, са имитации, губене на време и замитане на следи. Той изрази съмнение дали ще има международен одит на банката и дали ще бъдат издирени парите и хората, които са виновни за случилото се с КТБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране