12.11.2023 | 21:25
Мика Зайкова обяви бюджета на Асен Василев за пълна порнография
Освен данък донос, измислил и данък просия

Това е порнография! Асен Василев, освен данък донос, измисли и данък просия. Това за бакшиша си е чиста просия”. Това каза пред БНР икономистът и бивш депутат Мика Зайкова.

“Това е порнография!”

“Това не е екзотика, а направо порнография. Асен Василев няма пари и се чуди как допълнително да издои бедния български народ. Вече има намерение да вдигне данъка върху апартаментчетата, дето ги обитаваме от време оно. Панелките с 30-40-60%, а по-луксозните сигурно два пъти и три пъти. Не може да искаш да сложиш данък върху пазарната цена”, заяви Зайкова

Тя крикитува липсата на обсъждане и съгласуване на предлаганите данъчни промени. “Те са глухи и слепи за всичко, което не е това, което искат. Ще стане голямо брожение”, предупреди тя.

Нов закон ще нанесе пореден удар върх ресторантьорския бранш. Работещите в него ще бъдат длъжни да плащат данък върху бакшишите си. Текстът се е промъкнал сред промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Докато ресторантьорите получават още една отстъпка с 9% ДДС и за 2024 г., техните подчинени влизат сред категорията работещи, за които финансовият министър Асен Василев увеличава данъчната тежест.

Това става ясно от окончателният вариант на закона, внесен от Министерския съвет в Народното събрание.

Новият текст предвижда в облагаемия доход да се включват “всички предварително неопределени допълнителни парични плащания”

Зад тази формулировка се крият именно бакшишите. А в допълнителните разпоредби на закона МФ дописва определение, което ясно визира бакшишите. Това са “плащания за добро обслужване, които не са предварително определени, получени при и по повод изпълнение на трудовите задължения на служителя, включително когато не са платени пряко от работодателя”.

2 коментара

  1. Адам каза:

    Не зная на какво мирише Мика, но психодесните евроидиоти от ПП/ДБ вонят на леш!

  2. Анонимен каза:

    Мирише на пръс

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране