14.11.2022 | 11:58
Миков: БСП си отива. Партията е тежко разбита и разлюляна
Няма основания Демерджиев да подаде оставка, а ЕС трябва да помага да пазим границите си, заяви бившият вътрешен министър

През последните години БСП претърпя много удари. Тежко е разбита и разлюляна. Партията изгуби интегритет и капацитет да бъде водеща политическа сила. Един от мотивите ми да напусна БСП беше коалицията с ПП.

Това заяви за „На Фокус“ бившият вътрешен министър Михаил Миков. „БСП може да участва след години в друг тип ляво обединение. Пътят, по който се върви, чертаят посоката пред левицата. Лявото ще премине през роене, а след това ще има обединение, в което ще участвам“, отбеляза Миков.

По думите му ЕС трябва да оказва съдействие за опазване на границите. „Нашите момчета не може с гърди да бранят границите, а холандците да ни казват, че не сме готови за Шенген. Политиката „граници“ трябва да е европейска отговорност. Много неща не са ни както трябва. Европа може да достави страхотно оборудване, ако го поиска. Бежанците не искат да идват в България, а само да преминат.

Няма основания министър Демерджиев да подаде оставка. Той обаче трябва да тръгне да обикаля в Европа, за да се разбере, че нашата граница е европейска

и не може да продължаваме да я пазим, след като не ни приемат в Шенген, с цената на живота на български полицаи“, коментира той.

Според него когато той е бил министър не е имало такъв сериозен мигрантски натиск. „2010-11 година приключи изграждането на капацитета на границата. Не успяхме единно като държава да поставим ясно изискванията си пред Европа и да разобличим лицемерието на европейските политици“, подчерта Миков. И допълни, че когато масово се сменят началници в МВР това не е разчистване заради нещо конкретно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране