07.11.2022 | 16:26
Минеков се присмя на „пиарката“ на Народния театър Велислава К.
Кръстева е изгонена от пресцентъра на ДПС през 2021 г.

Партийното разнообразие в Народния театър „Иван Вазов” може би е удобно, но дали е полезно за театъра, коментира пред журналисти служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той съобщи, че проверка по случая с надрасканата с надписи „ДПС” и „изчезвай” врата на ПР-а на първата ни сцена Велислава Кръстева не е назначавал.

Народният театър си има директор, каза Минеков, следователно той трябва да се заеме със случая като вътрешен. Служебният министър на културата заяви, че първо иска да знае кой е написал вратата в театъра и попита: Кого преследваме етнически в Народния театър? Това етническо преследване ли е, когато има политическо представителство? Аз, ако нападна ГЕРБ, това етническо преследване ли е? Не е, нали? Не е хубаво това нещо.

„Но директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от три различни партийни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме „Демократична България“, имаме ДПС, той самият е малко БКП и БСП. Може би това е удобно, но дали е полезно за театъра, не съм сигурен“, заяви министърът на културата.

Той допълни, че и той може да си направи министерството като си „вземе едно ДПС, едно БКП, едно ДБ и малко ПП, и нещата ще бъдат чудни и никой няма да може да ме мръдне от този пост още 63 години“.

Междувременно стана ясно, че прословутата дребна интригантка Велислава Кръстева не представлява нито ДПС, а още по-малко и Ахмед Доган в Народния театър. Заради постоянни интриги тя е изгонена от пресцентъра на партията през лятото на 2021 г. Правила е множество опити да бъде уредена с пост в Народното събрание, но е получила отказ от председателя Мустафа Карадайъ. Показателен е фактът, че нито една от финансираните от ДПС медии не я защити.  Няколко публикации в нейна полза се появиха в сайтове, защото Кръстева продължава да заблуждава журналисти, че е „човек на ДПС“.

На последните парламентарни избори тя се натресе да „придружава“ Доган в избирателната секция без покана. Така Кръстева попадна в медиите – любима нейна измама, за да си създаде имидж на близка до почетния председател.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране