10.03.2023 | 10:51
Мира Радева погреба съпруга си
Тя се съдеше дълги години с Михаил Янков, но накрая си простиха

Социоложката Мира Радева загуби първия си съпруг Михаил Янов. Вестта за кончината му съобщиха техните две деца чрез фейсбук профила му. От публикацията стана ясно, че той е бил погребан на 19 февруари и е починал след кратко боледуване, пише вестник Ретро

Самата Мира коментира загубата само с думите: „Бог да прости Михаил Атанасов Янов!”. Шефката на социологическа агенция имаше сложни отношения с бившия си мъж, с когото така и не стана ясно дали са успели да си простят преди неговата внезапна кончина. Мира и Михаил бяха женени близо 20 години, но преди десетилетие тя призна публично, че е обмисляла самоубийство заради съпруга си.

„Беше есента на 1992 г. Една нощ излязох и вървях по жп линията. Толкова бях отчаяна от брака си. Но размислих, върнах се, нямах право да го направя”, изповяда се тогава Радева.

В продължение на десет години социоложката правила опити да запази семейството си, но без резултат. След като тя се издигнала в кариерата, а съпругът й останал без работа, двамата започнали да се отчуждават. Нещата се стабилизирали за кратко, когато двамата заминали за Америка. „В чужбина бяхме щастливи, защото там съм никоя. Той не се чувстваше професионално добре в България“, разказвала е Радева. Но проблемите им така и не се решили и тя подала молба за развод, преминавайки през доста перипетии, докато го получи. Навремето покойният вече Янов й беше завел 13 дела, афектиран от желанието й да се разведат и от аферата й друг мъж.

„Искаше да ми вземе всичко, сещаше са за всяка вещ, за всяка керемидка и се бореше да се докопа до всичко, което купувах с парите, които съм изкарала. След този развод доста време не можех да си върна вярата в мъжете и разбрах, че всеки от тях има поне две лица. И става страшно, когато покажат истинското си”, изповяда се по време на участието си в „Биг брадър” преди години Радева. В шоуто тя беше с настоящия си партньор Иво, с когото продължават да са щастливо влюбени. В последно време социоложката се отдала на екстремни преживявания и катери върхове в цял свят, а едновременно с това се занимава с пеене и театър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране