17.08.2024 | 18:44
Пеевски е член на ДПС в благоевградското селце Бабяк
В населеното място е роден ковчежникът му и настоящ кмет на Белица Радослав Ревански

Делян Пеевски е член на местната структура на ДПС в благоевградското село Бабяк. Той е станал партиен член няколко месеца преди парламентарните избори през октомври 2021 г. , съобщиха източници на МИГNews.info от партията. Любопитното в случая е, че в Бабяк е роден кметът на Община Белица и негов ковчежник Радослав Ревански.

На 10 юли почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски и още петима близки до него висши партийни функционери и депутати. Пеевски отказа да си тръгне и му обяви война на всички фронтове, използвайки МВР, НАП, КПК, прокуратурата и финансираните от него сайтове и вестници. Заради разкола в партията, хората на Доган не могат да свикат заседание на Централния съвет и го свалят от поста. За свикването на извънредно заседание на ръководния партиен орган от 240 души е необходимо мнозинство от две трети или 160 гласа, с които лоялните на почетният председател към този момент не разполагат.

Поради тази причина в сараите в Росенец е обсъждан и вариантът Пеевски да бъде отстранен от местната организация, в която членува, което да даде основание да бъде изключен и от партията. Запознати обаче са категорични, че е почти невъзможен сценарият „Феномена“ да бъде изгонен от ДПС – Бабяк заради близостта си с кмета на Белица Ревански. Освен това Пеевски е уредил роднини на кмета на сладки държавни служби и му е разрешил да източва общинската хазна.

Мистерията с партийната принадлежност на все още съпредседателя на ДПС започна през през лятото на 2021 г. , когато той беше санкциониран от САЩ за корупция по глобалния закон “Магнитски”. През юни същата година по време на предизборна обиколка в Хасковско, тогавашният председател Мустафа Карадайъ заявява, че Пеевски не е член на партията и е депутат от гражданската квота.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране