04.06.2023 | 22:11
Мистерията с Галеви: Гробът на Геле изкопан, МВР отнесло тялото заедно с личната му карта!
Полицията не знае как Ангел Христов е минал границата
Снимка: Скрийншот БТВ

Гробът на единия от Братя Галеви Ангел Христов – Геле е изкопан и го очаква, предаде „Телеграф“. Погребението му, което бе планирано за 15 часа в неделя, бе отложено, а причината е, че полицията конфискува тялото.

Тялото на Геле е допуснато до бъде погребано, тъй като са представени смъртен акт и валидна лична карта.

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол крими герой е в неизвестност от 2012 година. Мистериозната му поява и смърт тепърва се разследват от полицията и прокуратурата. Към момента не е ясно как и кога е влязъл в България и дали изобщо е напускал пределите на страната.

„Нищо не сме чули в селото. Никой лично мен не ме е уведомил, за да издам смъртен акт, каквато е процедурата. Не съм виждала някакво движение на хора в имота, но всичките се водят на адрес тук“, каза за „Телеграф“ кметът на Ресилово Мариана Доцина. Местните хора допускат, че нито Ангел Христов, нито ортакът му Пламен Галев някога изобщо са напускали територията на България.

Геле е издъхнал в малките часове на 3 юни. Информацията за това е стигнала до полицията, по непотвърдена информация от жена му, която е била заедно с него в последните му минути. От ЦСНП Кюстендил е пратена трупна линейка, а в 8 часа сутринта на 4 юни служител на община Дупница е издал смъртен акт. От МВР твърдят, че не са били уведомени официално за това. Местният свещеник отец Георги Паликарски пък се е чул с близки на Геле в 22 часа вечерта на 3 юни, за да организират погребението. Искали са то да е тайно, без много шум и по-рано сутринта, но отецът е имал служба за Петдесетница до 12 часа. Затова опелото в църквата Свети Георги в града е било насрочено за 13.30 часа.

Фактът, че с погребението се е бързало потвърдиха и гробарите. Те са били вдигнати от домовете си в „Гиздова махала“ час след полунощ, за да изкопаят гроба, където да бъде положено тялото. Работили са на осветление, като за целта допълнително е прокаран ток. Това е в гробищния парк на църквата Свети Никола в Дупница. До там е било предвидено в неделния ден да премине траурна процесия през целия град. Намеренията са били Геле да бъде положен в гроба, докато се разбере какво се случва и институциите се задействат.

Опелото, както и погребението обаче все пак са отложени. Това става едва след като в медиите в събота вечерта изтича непотвърдена информация за мистериозната смърт. Така часове преди погребението да стане факт от полицията все пак са се задействали и са взели тялото на Ангел Христов за аутопсия. То е откарано в Съдебна медицина в София. Служителите на МВР освен тялото прибрали и всички документи. Така провалили погребението, което вече не само било насрочено, но „Телеграф“ научи и че е имало отпечатани некролози, които трябвало да бъдат разлепени из града.

В момента текат разпити на жената, децата, роднините и приятелите на Геле. Разследващите са привикали лекаря оформила заключенията за издаване на смъртен акт, който е близък на семейството, а също така и шефката на траурната агенция, която също е много близка на Галеви. Има данни, че поне няколко човека на отговорни позиции в града са знаели за смъртта, но не са уведомили навреме официалните власти за това. По този повод се провежда проверка и от „Вътрешна сигурност“ в МВР.

54-годишният Ангел Христов заедно с ортакът му Пламен Галев бяха осъдени за рекет над Пламен Миланов от Дупница, който бе изнуден да им прехвърли 50% от таксиметровата си фирма „Сити транс“ ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си. Галеви избягаха от страната през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. В края на 2015 г. душманинът им Миланов и млада жена бяха открити мъртви в помещение в Дупница без видими следи от насилие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране