10.10.2015 | 11:58
Мощна експлозия в Анкара, над 20 загинали (снимки+видео)
Неизвестно лице е активизирало две взривни устройства по време на демонстрация

Огромна експлозия е избухнала днес на жп гара в центъра Анкара, съобщиха турските медии. Според тях пострадалите са повече от 50, а загиналите повече от 20.Турция-атентат1

Според Ройтерс експлозиите са били две.

Турция-атентат2

Неизвестно лице е активизирало две взривни устройства по време на демонстрация , провеждаща се под надслов „Труд. Мир. Демокрация“, в която вземат участие профсъюзни организации и турската медицинска камара.

Турция-атентат3

Мирният поход се е провеждал заради конфликта между турските и кюрдските бунтовници в Югоизточна Турция.  На място са пристигнали екипи на „Бърза помощ“.

Турският премиер Ахмед Давутоглу ще проведе среща с ръководителите на службите са сигурност, във връзка със случилото се. Никоя групировка не е поела отговорност за експлозиите в Анкара, съобщава Си Ен Ен. Телевизията припомня, че Турция първоначално е избягвала конфликт с терористичната групировка „Ислямска държава“, но след това е променила позициите си , като е позволила на САЩ да използват нейни бази за нанасянето на въздушни удари срещу ИДИЛ. Съобщава се, че в редиците на „Ислямска държава“ има много турски граждани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране