20.01.2015 | 8:22
Моци бил „къртица”
Божинов падна ниско: Искам пак в националния отбор

Неочаквана “къртица” се намери в румънския национален отбор преди контролата с България. Звездата на „Лудогорец” Козмин Моци споделил неща от кухнята на представителния тим на северната ни съседка пред селекционера ни Ивайло Петев.

Медиите в Румъния пишат, че двамата са имали среща малко след края на първата за годината контрола на разградчани срещу „Гройтер Фюрт” (1:0) преди два дни. Отношенията им са много добри, защото тъкмо Петев е човекът, който доведе Моци в България. “Нормално е да си поговорим с него, все пак сме добри приятели и аз го уважавам много. Попита ме няколко неща за румънския отбор, аз му споделих, каквото можах и това е. Нищо специално”, сподели с усмивка Моци пред румънските медии в Анталия. Защитникът няма да участва в двубоя на 7 февруари.

Селекционерът Ангел Йорданеску предпочете да викне за него само играчи, които се подвизават в местното първенство. На всичко отгоре контролата е на неофициална за ФИФА дата и клубовете са в правото си да откажат повиквателни за футболистите им. Междувременно изпадналият в немилост нападател Валери Божинов заяви, че не искал да се натиска за националния тим, но искал да играе срещу Италия.

Българският нападател говори след силния си старт на 2015 година, цитиран от Гонг. Голмайсторът реализира две попадения за „Тернана” и донесе успеха на своя тим срещу „Кротоне” в среща от Серия Б. „Доволен съм от двата гола и старта на годината в първенството. Истината е, че трябва много труд и работа, за да се стигне до головете. Мисля, че това е плод на работата, която вложих в последните месеци. Радвам се, че головете идват, надявам се успехите да продължат и в следващите срещи”, сподели бившият нападател на „Левски”.

„Не крия, че приемам идването си в „Тернана” като трамплинТака беше и с „Левски”, който ме върна във футбола, сега искам да се върна там, където съм бил, където мечтая да бъда – в Серия „А”. Ще направя всичко възможно да се преборя и да се върна на мястото си. Сега е нормално да има интерес от италианските медии. С мен винаги е било така, когато бележа, хората се интересуват. Не се правя на велик, но се пак съм минал през големи отбори, а и съм вкарвал на големи клубове в Италия”, продължи Божинов и изплю камъчето за националния отбор.

„Относно националния отбор зависи от мен, ако се представям добре, ако съм в добра форма, нещата ще се получат. Искам да съм част от националния отбор не само за мача с Италия, а по принцип, но това е решение на треньорите, които преценяват. Не желая да се натискам и натрапвам, но мисля, че ако съм във форма – ще ме викат. Ние сме страна с малко качествени футболисти, така че хората викат тези, които са в добро състояние. Винаги съм искал да се върна в националния отбор. Мачът с Италия би бил много специален за мен. Искам да ги победим и да оставя следа след себе си”, завърши нападателят на „Тернана”. Квалификацията с Италия е през месец март, дотогава ще се играе само една контрола – срещу Румъния на 7 февруари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране