05.09.2023 | 16:39
Мустафа Емин подаде оставка като съветник на Тагарев
Той замразява членството си в Националния съвет на "Да, България" и ще съди "Пирогов"

Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството“. Това обяви Мустафа Емин във Фейсбук. „Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница „Пирогов“ в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки“, написа той.

Емин обяви още, че „замразява“ участието си в Националния съвет на „Да, България“, тъй като по думите му е важно е проверката да бъде безпристрастна. Тази сутрин пред бТВ директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров заяви, че проверката в болницата е завършила със заключение, че медицинските работници са прави, а Емин е употребил словесна агресия. Разбра се още, че записващите камери в „Пирогов“ не възпроизвеждат звук, но шестима лекари и сестри декларирали пред директора, че Емин ги заплашил с министъра на здравеопазването.

Скандалът около Емин избухна в края на август след фейсбук публикация на медицинска сестра от „Пирогов“, в която се твърди, че Мустафа Емин се е държал арогантно и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото. След което директорът на „Пирогов“ наредил постът на сестрата да се публикува и в профила на болницата във „Фейсбук“. 

Емин отрече да е настоявал за такова нещо, все пак се извини, ако е прекалил в яда си, но обясни, че са чакали в „Пирогов“ 4 часа, за да зашият раната на малкото му дете.

„Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване. С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха“, посочва Мустафа Емин.

Часове преди Емин да подаде оставка, декларация публикува Делян Пеевски от ДПС: „Смятам, че всички ние сме длъжни да изразим ясно и високо непримиримостта си към това самозабравили се чиновници като Мустафа Емин, политици и каквито и да са се самонарекли, да си позволяват да унижават и обругават български лекари и медицински сестри, изисквайки “специално” привилегировано отношение, използвайки позициите си за оказване на натиск и принуда“, написа Пеевски. Емин е от Рибново и е известен като противник на ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране