05.10.2024 | 11:06
Мутрите на Кирчо Руския въоръжени с пистолети от шефа на Четвърто РПУ
Бандитите са типично селски мутри, повечето от Самоков, но въпреки това – напълно легално въоръжени. Вижте схемата

Мутрите на люлинския бабаит Кирил Киров – Кирчо Руския, които вдигнаха Гърция на крак след дивашкия екшън в първия ръкав на полуостров Халкидики – Касандра на 17 август, са получили разрешителни за носене на оръжие от шефа на Четвърто РПУ Кристиан Тонев, пише в новия си брой „Уикенд“.

Униформен източник на седмичника разкри скандални обвързаности на висшия полицай, поел Четвърто РПУ с личната протекция на 49-годишния дупничанин Калоян Милтенов, тогава шеф на СДВР, от август 2023-а заместник-директор Главна дирекция „Национална полиция”.

В края на юни 2021-а старши комисар Милтенов бе назначен за шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи от тогавашния МВР министър Бойко Рашков. Оказва се, че криминално проявените пазванти на Кирчо Руския са типично селски мутри, повечето от Самоков, но въпреки това – напълно легално въоръжени.

Пример – Ачо от Самоков е с оръжие от Тонев, в процедура по получаване на разрешително бил и Веждата от Сандански. Умишлено гардовете на Кирчо Руския се водели на адрес в София, който удобно попада в района на Четвърто РПУ. В момента „Вътрешна сигурност” разследва скандалната информация, че лично шефът на районното Кристиан Тонев помогнал бандитите с досиета да вземат разрешително за оръжия, като взел по 5000 лева на калпак.

Схемата действа откакто Тонев е на поста, като парите минава през негов доверен човек. Ако не се плаща, следвала полицейска сеч. Любопитен момент е, че виновникът Кристиан Тонев да поеме Четвърто РПУ – Калоян Милтенов, се спрягаше като вероятен зам.-главен секретар на МВР, т.е., втори в професионалната йерархия на силовото министерство.

Рокадата на шефове на столичните РПУ-та, при която Кристиан Тонев бе набутан на върха в Четвърто, стана след зловещата катастрофа на бул. „Черни връх” на 5 юли 2022-а, при която Георги Семерджиев уби две млади жени – 26-годишната Христина Дилева и 21-годишната Хариет Стефанович. След кървавото меле, потресло България, стана ясно, че са образувани 44 дисциплинарни производства срещу столични полицаи за покровителство над Семерджиев.

Двойното убийство на пъпа на София демонстрира нагледно до каква степен организираната престъпност и наркобосовете са се сраснали с висшето ръководство на МВР по времето, когато стягащият се за зам.-главен секретар Калоян Милтенов е бил начело на СДВР. Дали е случайно, че именно по времето на Милтенов и Тонев е силният период на татуирания джигит, пита риторично униформеният източник на „Уикенд”.

Докато в Четвърто РПУ се вихри Кристиан Тонев, а на върха на СДВР е Калоян Милтенов, Георги Семерджиев държи незаконна мивка в паркинга на хотел „Маринела” и е ескортиран досущ като мафиотски дон от ченгета от РПУ-то, за което си е плащал на полицейските покровители.

В момента Кристиан Тонев усилено търси протекции, за да оцелее на поста си, особено след като вече е на мушката на „Вътрешна сигурност” за чадъра над убиеца на Иво Пилето – Любен Попов, твърди източник на „Уикенд”. Според оперативна информация, по делото за убийството на Ивайло Чобанов – Иво Пилето са дадени € 50 000, за да се потули случаят.

Припомняме, че Чобанов издъхна на 26 януари след скандал на бул. „Черни връх”, втрещил минувачите само на метри от Четвърто РПУ, с 20-годишния Любен Попов. Неговият баща Валери Попов е вносител на „Филип Плейн“ у нас, а в миналото е разследван като собственик на ВИП бардак.

Ролята на топ ченгето издава сам убиецът Любен, който при втори случай на пътна агресия в края на юли т.г. крещи на опонента си: „Абе, аз Пилето не лежах, теб ли ще лежа, недосегаем съм. Ще те убия и няма да те лежа. Над мен има хора, които ме пазят”.

След мафиотската изцепка, която спретнаха мутрите на Кирчо Руския в Гърция, ченгето Кристиан Тонев бил ужасно притеснен дали няма да започне разследване защо дава оръжия на криминално проявени.

Тогава замислил да си измие ръцете началник на служба „Контрол на общоопасните средства” (КОС) към СДВР, който обаче нямал нищо общо с раздадените на мутрите разрешителни за оръжие. Смяната му трябвало да е „с един куршум – два заека”: хем да опере пешкира за въоръжените бандити на Кирчо Руския, хем на неговата позиция да назначи палавница, с която бил интимен, подчерта източникът на „Уикенд”.

Кървавият скандал в Халкидики, при който гардовете на Кирчо Руския извадиха пистолетите, получени покрай шефа на 4-о РПУ Кристиан Тонев, стана в популярния плажен бар „Ахинос Тути Бийч“. При мелето Кирчо Руския нападнал съсобственика на ресторанта Иво Белгиеца уж за забавена храна на дъщеря му Алия от връзката му с чалгаджийката Джорджия. Нощното заведение е собственост Белгиеца и Веселин Денков – Весо Брадата, който живее на семейни начала с Ивайла Бакалова. Весо Брадата не е присъствал на свадата.

По информация на очевидци, Кирчо Руския и Любо Гъзара са били в заведението заедно с жените си. Те чакали повече от час поръчката си, като извикали сервитьора, за да му потърсят сметка за забавянето. На място дошъл собственика Иво Белгиеца, като започнал спор между него и Руския, който прераства във физическа саморазправа. На помощ на собственика дошъл един от готвачите, който бил въоръжен с нож. Кирчо Руския и бандата му надделели над персонала на заведението, въпреки че единият е намушкан.

Работник от кръчмата натискат паник бутона и минути по-късно на мястото идват гръцки охранители, които са с понтийски произход.

Боят продължава, като единият от охранителите вади газов пистолет, преправен с бойни патрони и прострелва 40-годишния Любомир Крумов, познат в ъндъргруанда като Любо Гъзаря от бандата на Руския. Веднага след това частните охранители бягат от заведението, а на място идва полицията, която арестува петимата българи. В момента Кирчо Руския е в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране