24.06.2024 | 11:13
МВР в шок! Разследват как Брендо е влязъл в България
Тази сутрин полицията е разбрала, че издирваният наркобос се предава доброволно на властите
Снимка: Скрийншот от видео на Флагман

“Полицията разследва как издирваният Евелин Банев-Брендо е влязъл в България, за да се предаде сам в затвора”.  Това заяви на брифинг директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Атанас Илков.

“Тази сутрин в 7:30 се яви на входа на софийския затвор с неговия адвокат. Беше с лична карта с изтекъл срок. Има да изтърпява присъда лишаване от свобода за 6 години. Освидетелства се в МВР болница и ще бъде въдворен в затвора, където ще изтърпи наказанието си”, посочи Илков.

По думите му на този етап Банев не дава конкретни обяснения защо се е прибрал, предаде “Фокус”.

Попитан има ли някаква информация защо Евелин Банев е избрал точно този момент да се предаде, директорът а ГДНП отбеляза: “Не можем за толкова кратко време да направим нашите анализи. Това можем да го кажем на малко по-късен етап, след като съпоставим всички данни, които имаме от неговото издирване в последните 6 г., и на база на това, което той ще каже, ще може да направим някаква преценка какво е наложило да се появи тази сутрин през затвора в София”.

В отговор на въпрос може ли предаването на Брендо да е свързано със скорошните случаи на провалени пратки с големи количества кокаин, включително и през България, Атанас Илков заяви: “Не изключвам и това като хипотеза. Местата за лишаване за свобода са добро място някой да се укрива, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Това е твърде вероятно, но към настоящия момент не можем да кажем, че това е причината”.

От 2018 г. Евелин Банев е издирван заради наркотрафик, има издадени присъди в България и Италия. През 2021 г. бе открит в къща до украинската столица Киев. Според украинската полиция той е използвал чужди документи, а къщата е била под наем. В нея е открита нарколаборатория.

През октомври същата година стана ясно, че Брендо има украинско гражданство и може да избегне излежаването на присъдите, защото според украинската конституция гражданите на Украйна не може да бъдат екстрадирани в друга държава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране