09.09.2019 | 8:23
Надал победи Медведев в драматичен финал и ликува на US Open
Матадора с четвърта титла в Ню Йорк и общо 19-а от Големия шлем

Рафаел Надал победи изключително драматично елиминиралия Григор Димитров на полуфинал Даниил Медведев след 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 и почти пет часа игра, за да триумфира на US Open за четвърти път след 2010, 2013 и 2017 година.

Матадора ликува с 19-а титла от Големия шлем, доближавайки се на един трофей от рекордьора Роджър Федерер, а за руснака Медведев това бе първи финал на турнира в Ню Йорк.

В първия сет Медведев първи стигна до пробив, но Надал отвърна на удара и спечели две от подаванията на руснака, за да вземе частта със 7:5. Матадора взе втората доста по-бързо, въпреки че в нея записа само един пробив в шестия гейм за 4:2, след което го затвърди и затвори сета при 6:3.

Испанецът можеше бързо да завърши мача, след като първи стигна до пробив в третия сет. Руснакът обаче бързо го върна и с още един в края спечели частта със 7:5, за да намали изоставането си. Четвъртата част бе равностойна и двамата печелеха подаванията си до заключителния гейм, в който отново Медведев стигна до пробив и след 6:4 вкара мача в пети решителен сет.

В него Надал направи два пробива, но руснакът не се предаде и върна един. В крайна сметка Матадора ликува след 6:4 и спечели титлата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране