17.08.2022 | 4:06
Най-глупавите причини да се омъжиш
Страхът от самотата е толкова силен при някои жени, че предпочитат да се омъжат без любов

Не всички бракове са родени от любов. Въпреки че дните, в които женитбите са били организирани, са отдавна отминали, днес в 21-ви век има много други причини да се легализира една връзка без любов. И не става въпрос за обединяване на две финансово успешни семейства.

Все по-често се казва, че самото чувство не е достатъчно, защото любовта отминава. Особено този, който разчита на пеперуди в стомаха си. Трудно е да се отрече това твърдение, но съвременните жени може би го приемат твърде присърце. Това ги кара да се женят само на основата на здравия разум, което също се оказва лошо решение.

Най-добрият начин да направите това е, когато любовта е зряло решение с добавено сексуално привличане, а не емоция. Защо използването само на здрав разум може да се окаже фатално? Какви причини споменават жените, когато говорят за брак по сметка? Най-вече става въпрос за пари, но има и други причини!

Оправдавате очакванията на родителите

Някои жени имат токсични отношения с родителите си и приоритет в живота им става да оправдават очакванията им. Най-често те включват женитба и раждане на внуци. Под влияние на родителите си се случва същите тези жени да започнат да вярват, че го искат и че така е по-добре за тях. Не само това, те избират партньор, когото родителите одобряват. В този случай често завършват трагично и родителите съсипват живота на дъщерите си.

Страх от първичността

Обществото често оказва натиск върху жените да се омъжат. Случва се и самата жена да не може да понесе мисълта да бъде стара мома. Затова се омъжва за първия приемлив кандидат.

Страх от самота

Страхът от самотата е толкова силен при някои жени, че предпочитат да се омъжат без любов. Перспективата за човешко същество до тях изглежда по-добра, отколкото да живеят сами.

Желание за дете

Има жени, които искат дете, а не толкова брак. За да имат дете, те са готови да се оженят при първа възможност. В случая става дума за жени, които нямат голям успех сред мъжете. Тези, които се забавляват, са по-склонни да чакат правилния човек.

Всички го правят

Някои хора правят нещо, защото други го правят. Изненадващо, това важи и за много сериозни решения, включително това за брак. Желанието да бъдеш като другите и да живееш такъв живот може да е по-силно от желанието за истинска любов или търсенето на щастие по други начини.

Смятат се за стари

Страхът, че това може да е последният ви шанс да се ожените, може да бъде много голям. Ето защо жените под негово влияние решават да се омъжат. За тях е достатъчно човекът да изглежда прилично, да печели пари и да няма зависимости. Те не вярват, че могат да получат шанс от съдбата, ако минат определена възраст.

Той е добър съпруг

„По-добър няма да намериш“ – мислят жените и се омъжват. Те не вземат предвид съвместимостта между тях и много други важни неща. Просто смятат, че човекът е подходящ за ролята на съпруг, а чувствата така или иначе изчезват с времето. Често слушат от другите колко е добър и подходящ за тях и накрая и те започват да мислят така.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране