25.11.2021 | 19:18
НАП прави пълна данъчна проверка на Бойко Рашков
Проверките на прокуратурата и данъчните идват в момент, когато името му се спряга за вътрешен министър в редовно правителство

Националната агенция по приходите (НАП) е започнала пълна данъчна проверка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Новината бе съобщена от Би Ти Ви.

От НАП отказват да дадат подробности за проверката. По неофициална информация обаче данъчните изследват има ли съответствие между имотните притежания на Рашков и неговите доходи. Самият министър е посочил в имуществената си декларация, че притежава 19 имота – в София, Несебър и Антон, включващи апартаменти, къщи, складове, гаражи и дворно място. Според Би Ти Ви проверката вече е към края си.

Вчера се завъртя и друга подобна новина – за прокурорска проверка срещу Рашков, но от държавното обвинение също не пожелаха да коментират за какво е тя.

В края на юни от ГЕРБ свикаха специална пресконференция, за да „натопят“ служебния министър на вътрешните работи и да поискат той да бъде разследват за съмнително забогатяване. „Повече от 19 имота, доколкото знаем от това, което излезе в публичното пространство. За милиони. От един всъщност държавен служител цял живот. Цял живот държавен служител”, обясни тогава Маноил Манев от ГЕРБ.

Бойко Рашков обясни, че няма от какво да се притеснява и че всичко около имотите му е наред.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране