22.11.2022 | 11:29
НАТО обяви Русия за терористична страна. Маговете нямало да спасят Путин
Зеленски призова целият свят да последва действията на Алианса, а съветникът му Арестович припомни, че и Хитлер е разчитал на екстрасенси

Парламентарната асамблея на НАТО обяви Руската федерация за терористична държава заради войната в Украйна, съобщи ръководителят на постоянната делегация на Украйна Егор Чернев, цитиран от „Новая газета“ и бТВ. В същото време украинската информационна агенция УНiАН публикува поредното послание на президента Володимир Зеленски, който призовава и останалите страни по света да последват действията на Алианса.

Резолюцията за обявяването на Русия за терористична страна е приета единодушно. Документът призовава за създаването на специален международен трибунал за руската агресия, пише „Новая газета“.

В сряда Европейският парламент също ще гласува резолюция за признаване на Русия като държава спонсор на тероризма. Дебати по този въпрос имаше през октомври.

По-рано Латвия и Естония признаха Русия за спонсор на тероризма. Сенатът на Полша и Камарата на депутатите на Чешката република също приеха резолюции, в които признават руските власти за терористичен режим.

Светът трябва да признае Русия за терористична държава, защото е такава, коментира пък
президентът Володимир Зеленски в снощното си видеообръщението.

Той отбеляза, че в обръщението си към Парламентарната асамблея на НАТО е говорил за приноса на Украйна в защитата на свободата и европейските ценности.

„Призовах страните от Алианса да предприемат конкретни действия за прилагане на украинската формула за мир, която може надеждно да гарантира мир и справедливост на Украйна и цялата евроатлантическа общност. И също така призовах всички парламенти на страните-членки на НАТО най-накрая да признаят Русия за терористична държава. Вярвам, че постепенно ще стигнем до този резултат – така ще се възприема Русия в света. Точно такава, каквато стана – Терористична държава“, подчерта президентът на Украйна.

Той благодари на всички членове на Парламентарната асамблея на НАТО, които приеха резолюцията.

Съветникът му Алексей Арестович пък коментира в предаването на Марк Фейгин, цитиран от УНiАН, че ордата от магове и астролози, които пазели руският президент Владимир Путин, му напомняла последните дни на Третия райх. Адолф Хитлер също бил пазен от окултисти.

„Путин все повече разчита не на собствената си армия, а на шамани, екстрасенси и астролози. Това свидетелства за неговата несигурност относно рационалната политика. На руските царе не се прощават загубените войни“, коментира съветникът на Зеленски.

„Тъй като военните не могат да дадат надежда на диктора, той търси помощта на шамани и астролози. Така беше и Хитлер. Това няма да помогне и на Путин“, добави той.

В същото време руският военен анализатор Борис Рожин коментира ситуацията на фронта, като изтъкна, че руската армия е вече в центъра на Маринки, но все още не са установили контрол над града.

Украинската армия се опитала да контраатакува руските позиции в Новомихайловка, Павловка и Владимировка (б.а. край Угледар), но артилерията им нанесла удар. Унищожени са пет бронирани машини, две БМП-та и един танк. Подобно според Рожин е положението и на Сватово-Кременновското направление, където са ликвидирани три БМП-та и една бронирана машина. Унищожени са и две РСЗО „Ураган“, с които били обстрелвани обекти в Белгородска област.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране