11.07.2024 | 18:55
Не на страха от “Новото начало: Чакъров обяви за надигаща се срещу Пеевски вълна
Един депутат е получил сърдечна криза заради "Феномена", още избраници напускат групата на ДПС

Очаква се още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС, заяви в предаването “Още от деня” по БНТ съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, който днес беше изключен от групата си.

“Днес още двама колеги, които се водиха в т.нар. друга група, един по един напускат. Утре се очакват още колеги. Това е волезявление на всеки един от тях”, коментира той. По думите му в момента тече “оздравителен процес” в ДПС.

“Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, която е представена и вчера, след като чуха обръщението на почетния председател, виждате ккава е реакцията. Според мен тази вълна ще продължи”, заяви съпредседателят на движението.

Чакъров категорично отрече да е оказвал натиск върху когото и да е било. “Разговори има проведени, но тонът никога не е бил такъв. Аз съм лекар, хуманист и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Това не е моята природа. Има други, които прилагат такива подходи, но всеки си решава как да работи”, заяви Джевдет Чакъров.

Същевременно Областният съвет на ДПС в Кърджали публикува позиция, в която изразява подкрепа за почетния председател на партията Ахмед Доган. “Заставаме непоколебимо до почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставка на описаните в призива му лица! В защита неговата воля сме готови на всяккави последващи действия! Вие сте символът на нашата заедност и архитект на мира, в който живеем днес.

“ДПС без Пеевски!”, се казва в позицията, разпространена във фейсбук. Председателят на ДПС Делян Пеевски бе избран за народен представител в 50-ото Народно събрание именно от Кърджали и беше водач на листата там. Другият председател – Джевдет Чакъров, бе избран от Разград.

И Областният съвет на ДПС в Смолян разпространи в социалните мрежи същата декларация в подкрепа на почетния председател на движението Ахмед Доган и неговия призив за оставката на Делян Пеевски. Решението ни е ДПС без Делян Пеевски, се посочва в декларацията.

В подкрепа на призива на Ахмед Доган се обяви и Областният съвет на ДПС в Бургас.

С декларации със сходно съдържание излязоха и областните структури на партията в Силистра, Габрово, Разград и Русе, както и общинските структури – в Марица, Главиница, Крушари, Опака и Първомай.

Младежко ДПС също застана до почетния председател д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица.

Вчера Ахмед Доган призова за оставките на Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански. Днес председателят Джевдет Чакъров заяви, че очаква решение на колективните органи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране