24.07.2024 | 11:37
Николай Ненчев е политически микроорганизъм
Като министър на отбраната имаше една-единствена амбиция - да направи поредната далавера с ремонта на МиГ-овете и да прибере едни бързи пари
„Тайният живот на бактерията“. Така трябва да е озаглавена един ден биографията на Николай Ненчев, ако се намери достатъчно изперкал автор, който да я напише.
Ненчев е политически микроорганизъм. Свръхамбициозен и изключително кух.
Спомням си, че навремето, когато Бойко Борисов го инсталира за министър на отбраната, десетки репортери изтормозиха Гугъл да търсят каквато й да е негова политическа изява. Намериха само една – Ненчев успя апаратно да надиграе Георги Пинчев и да му свие БЗНС под носа. Това е единственият му принос.
Като министър на отбраната Ненчев имаше една-единствена амбиция – да направи поредната далавера с ремонта на МиГ-овете и да прибере едни бързи пари. В името на тази цел той в течение на една година откровено лъга парламента за истинската положение в авиацията. Нещо повече – в мотивите си напускане тогавашния шеф на ВВС ген. Румен Радев написа, че ситуацията е сравнима като унижение с Ньойския договор.
Това са кървавите отпечатъци на Ненчев в отбраната. И всичко това бе съчетано с един патологичен евроатлантизъм, очевидно любимата дъвка на всички некадърници, когато трябва да се крият зад идеологически щампи. И до днес си спомням някаква декларация на неговото БЗНС в която го изкарваха рицар от светлина, който се е изправил срещу Путин.
Уреждането на Ненчев с посланическо място и то направено зад гърба на законите и здравия разум е съвсем естествено развитие на кариерата на тази политическа бактерия. Пращането му в Киев не работи в полза на Украйна. В това съм тежко убеден. Ние им пращаме един от най-безсъдържателните политици, които някога са тормозили родината ни. Ненчев е унищожител. Като знамение той трябва да плаши киевските власти. Хора като него са гробари и са знак за печален край.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране