08.06.2015 | 0:21
Нинова: Чакам някой да ми спомене името за „подкупа“
Червената депутатка се закани да съди всеки, който я намесва в поредната афера в БСП

„Чакам поне един от тези хора да събере характер и сили да ми спомене името и да отидем в съда. Чакам ги там и няма да им е лесно“.

Това каза народният представител от БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. Тя коментира разгорелия се в последната седмица скандал в БСП – предлагал ли е някой подкуп на Михаил Миков, за да не се кандидатира за председател на конгреса, който се проведе миналия юли.

Във вторник Янаки Стоилов каза пред бТВ, че темата е поставяна още на последния конгрес от бившия лидер Сергей Станишев. „Не помня кой беше първият източник, дали Михаил Миков, дали Сергей Станишев, но случката беше публично обсъдена на конгреса на БСП”, каза тогава Янаки Стоилов.

Още същия ден председателят Михаил Миков реагира остро: „В правото има един принцип – който твърди, той доказва. Нека тези, които разтягат тази история, да излязат поименно“.

В следващите дни различни политици от БСП коментираха случая с недомлъвки. Някои сайтове споменаха и името на Корнелия Нинова като участник в аферата, но никой не е застанал зад това твърдение с името си. „Намирам тази ситуация за подла интрига и по форма, и по съдържание“, коментира самата Нинова.

Според нея умишлено нищо не се казва докрай, за да не бъде поставен въпросът пред пленума на партията и за да не се стигне до истината.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране