01.07.2022 | 15:58
Нинова доволна от рекета Петков да не е премиер, пак напира за власт
БСП се връща на масата за преговори

Връщаме се на масата за преговори, „Продължаваме промяната“ изпълни условието ни, заяви лидерът на БСП и вицепремиер в кабинета в оставка Корнелия Нинова. БСП ще разговаря с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство, след като стана ясно, че кандидат за премиер на ПП ще бъде не Кирил Петков, а Асен Василев.

„Нашето условие, за да преговаряме с „Продължаваме промяната“, беше Кирил Петков да не е кандидат за премиер. Това условие е изпълнено. Ще разговаряме с ПП за съставяне на правителство“, обяви лидерът на БСП.

Нинова отбеляза също, че различия между политиките на двете партии със сигурност има, но това, което ги е обединило с ПП, ИТН и ДБ било желанието да се промени моделът на управление в България. Освен това казаните във видео обръщението на министър-председателя в оставка Кирил Петков приоритети за следващите шест месеца съвпадали и с тези на БСП.

„Напълно подкрепяме техните приоритети за борба с корупцията, промените в Закона за обществените поръчки, промените в КПКОНПИ – това е и част от нашата програма. Започваме да преговаряме по политики, ясно разписани този път – с ясни отговорности и срокове – нещо, което липсваше в първия мандат“, каза Нинова и отбеляза, че БСП ще добави в преговорния процес още социална политика, достъпно здравеопазване, развитие в образованието, стабилизация на икономиката.

2 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    МАЛОУМНИЦИ от БулгаристанСерсемПартиси.До кога ще търпите костовачката от Путковица,пардон,Крушовица,да ви вършее тръне връз кухите кратуни.

  2. Никита каза:

    Мадам Лъжа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране