20.05.2021 | 21:49
Нинова обещала на Дончева председателския пост на 46-ия парламент
Соцлидерката „раздавала“ и министерски постове на АБВ и „Нормална държава“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е отворила торбата с обещания по време на преговорите за създаване на лява коалиция с партиите на Татяна Дончева „Движение 21“, АБВ на Георги Първанов и „Нормална държава“ на Георги Кадиев, научи МИГNews.info.

На разговорите от отцепниците на БСП, Нинова „раздавала“ щедро министерски постове, позиции в ключови регулатори и дори успяла да „изтъргува“ председателския пост на следващото Народно събрание. Соцлидерката била твърдо убедена, че коалицията ще спечели предсрочните избори и че тя ще има ключова роля при раздаването на „държавните порции“ след 11 юни.

На председателите на АБВ Румен Петков и „Нормална държава“ Георги Кадиев са били обещани министерски постове – МВР и финансовото ведомство. На Татяна Дончева пък Корнелия Нинова гарантирала председателския пост на 46-ия парламент!, разказват през смях запознати с тайните договорки – пазарлъци около новата коалиция.

Според последните социологически проучвания, БСП ще бъде трета или дори четвърта политическа сила на предсрочния вот. „Галъп“ твърди, че „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и ГЕРБ си оспорват първото място, че „Демократична България“ на практика е първа сила в 2-милионна София и че ДПС ще получи повече гласове от Турция след промените в Изборния кодекс. Тези данни са в крещящо противоречие с паралелната реалност, в която очевидно живее Корнелия Нинова и размахът й, с който раздава постове на бъдещите си коалиционни партньори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране