21.11.2022 | 21:40
Нинова пак нападна Радев: Президентът не желае да съдейства да има правителство
Радев внася агресия и разделителни линии, заяви лидерът на БСП

Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви от Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Мисля, че може да има редовно правителство. Но за мен шокираща е разделителната линия между президента и партиите. Днешните консултации с ДБ бяха повече от остри, повече от агресивни.

Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме вече е показателно във война – и с нас, и с ПП, и с ДБ.

Това не е добре за страната. Президентът внася агресия и разделителни линии”, каза Нинова.

„Отговорността пред нас, всички партии, е още по-голяма – да намерим пътя към редовно правителство и работещ парламент. Обратното е движение към президентска република с огромни стъпки”, каза още Нинова.

„Президентът обвързва даването на третия мандат с дата за изборите. Той предопределя отсега, че няма да има правителство, което не е негова работа. Негова работа е да връчва мандати. Той не желае да съдейства да има правителство”, смята Нинова.

Ако от БСП получат мандата, те ще направят всичко възможно да има правителство. Нинова отказва да коментира избори, преди да са изчерпани мандатите.

1 коментар

  1. Соц каза:

    Другарката Лъжа преди време кореше Президента, че „съдействал“ за съставяне правителство на ПП, но това не й попречи да се включи като вицепремиер в него ида набута и 4 министри.
    Сега го обвинява, че не „съдейства“ за правителство на ГЕРБ, ДПС и …, в което сигурно се надява също да се включи.
    Пача!.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране