28.07.2020 | 13:49
Нинова платила $240 000 само за такси и издръжка на сина си в САЩ
Бъркли няма стипендии за чуждестранни студенти, каквато теза се опитва да наложи соцлидерката

Журналистката Татяна Кристи опроверга твърденията, че синът на Корнелия Нинова е учил в САЩ на стипендия. Тя разкри във Фейсбук пост комуникацията си с директор в американския университет Бъркли, според която университетът НЕ ДАВА пари на чужденци.

„Джанет Гилмор – Директорът по Стратегически комуникации, ми потвърди с имейл, това, което вече знаех. Водачката ви е плащала на синчето си по $30 000 такси за обучение плюс още толкова за издръжка (поне толкова). Т.е. както казах и преди – около $60000 на година, умножено по 4 = $240000!”, пише Кристи.

„След публикуването на отвореното ми писмо до Корнелия Нинова (която още не ми е отговорила, м/у впрочем) ме нападнаха стада от тролове на БСП, оправдавайки клетия си вожд, че е пратила сина си да учи в Америка, защото „бил много умен и американците са му платили обучението“. Тази лъжа се разнася из бг медиите вече години наред. Детето може и да умно, но обучението му е плащал не университетът! А аз като един много досаден разследващ журналист, който има захапка на булдог – се свързах с университета да питам, защото знам, че Бъркли НЕ ДАВА пари на чужденци!“, уточнява тя.

„Та да се върнем на вашите пенсии от 200 лв. и на знамената със сърп и чук…“, обръща се Кристи към гласоподавателите на БСП.  

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Цената на една година обучение в Университета на Калифорния в Бъркли е $ 69 130 с добавяне на пътуване, други такси, разходи по живот за времето в което има празници или не учи студента има още $ 30 000 долара на година. Пълни и частични стипендии има само за граждани на щата калифорния а те не са никак много. За чуждестранни студенти пълни стипендии няма, има частични с максимум до 12 000 долара(това не означава че ще дадът 12 000 долара, може и 100 да са) на година ако студента е изпаднал в трудно финансово състояние и те се дават на който дойде пръв.Другарката Нинова си е платила пълната сума по обучение или някъде близо $ 500 000 долара

  2. Анонимен каза:

    Цената за обучение на сина на Нинова е 69130 долара на година, това не включва учебници,пътуване, медицинска застраховка,други университетски такси, престой извън университета когато не учат и по празници.Платила е близо 100 000 долара на година. Американските университети дават стипендии само на жителите на щата си и то не винаги и на всички, радко се дава по заслуги на човек от друг щат, а на чужденци не се дават стипендии.

  3. mamut каза:

    Ми да вецемете да попитате университета дали на златни медалисти от олимпиада по математека (какъвто се явява сина и)не дава или сам университета им предлага да учат там, отстъпки от такса дали прави и колко.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране