14.07.2024 | 13:36
Нинова упорито се бори да запази рекорда си на най-вредна за БСП
Корнелия се запънала като магарица на мост, като Пеевски в ДПС и прави всичко възможно да спре БСП да следва естествения си ход

Рекордът на Стефка Костадинова падна, но Нинова упорито се бори да запази рекорда си на най-вредна за БСП.

Запънала се като магарица на мост, като Пеевски в ДПС и прави всичко възможно да спре БСП да следва естествения си ход. Започвала съдебни саги, с което има само една цел, да блокира легитимността на временното ръководство в тази сложна обстановка и на прага на нови парламентарни избори.

Как да се окачестви поведението й освен като саботаж?

Определеното от обстоятелствата временно ръководство получи от нея квалификации, които не съответстват на ролите, които самата Нинова беше раздала на тези хора. Това е нейният екип! Значи според нея стават за свита, но нямат качествата на ръководители. Тя е незаменима! Това вече е диагноза…

Да, подборката на Нинова на някои от тези, които набързо след оставката й се наместиха отново на ръководни позиции, правеше хармонично обкръжението й, но сега не се вписват в очакваните процеси на окопитване на БСП, какъвто е фрапантният случай с Борислав Гуцанов. Другите в състава също са спорни фигури, но най-полезната им роля е приносът за прекратяване на своеволията на Нинова. С действията си те дават шанс на партията. Партията ще решава дали и какъв шанс ще даде на тях.

А Нинова е премеждие, което БСП мигом трябва да отпрати в миналото със заличаване от редиците си. Защото нейното желание за оцеляване и за реваншизъм се превръщат в нов удар срещу БСП. Действията й убиват последната надежда на левите хора, защото Нинова е синоним на разделение, а общата воля показва стремеж към единство.

В Устава на БСП ясно е казано, че който в предизборна кампания работи срещу интересите на партията, автоматично губи членството си. Какво по-отчетливо основание да бъде изгонена Нинова, от опита й да блокира нормалното функциониране на БСП в предизборна ситуация с обструкция на решенията на Висшия партиен орган – Национален съвет в предизборна ситуация, която вероятно ще настъпи след броени дни.

2 коментара

  1. Кирил каза:

    Не случайно никнейма на Кака Кури е “Мадам Лъжа”…

  2. Ганьо Балкански каза:

    Аве Другарке Нинова ?
    Ама нали вече хвърли оставка бе ?
    Ааааааа … вЕрно бе ! То било на ужким , точно като предния път …

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране