24.01.2023 | 11:18
Нинова върна мандата на Радев, отиваме на нови избори
Направихме всичко по силите си, обясни соцлидерката

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев и така приключиха шансовете за кабинет в 48-то Народно събрание. Новите избори ще бъдат най-вероятно на 2 април.

Направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат, изведохме 4 важни задачи за правителство, изтъкна соцлидерката.

Поканихме всички партии на разговори. Става ясно, че не се събра съгласие, мнозинство за излъчване на редовен кабинет. Затова връщаме третия мандат, заяви Нинова.

Искам да ви поздравя за усилието за редовно правителство в една много трудна политическа обстановка, но явно тя не намери разрешение, изтъкна Румен Радев.

Поканил съм ЦИК в 14 часа, за да даде информация за готовността за избори. На базата на тази информация ще взема решение за разпускане на 48-то НС и датата на парламентарните избори, обясни Радев.

Корнелия Нинова пристигна на „Дондуков“2 с делегация – придружаваха я Кристиан Вигенин, Георги Свиленски, Атанас Зафиров.

Решението за връщането на мандата бе взето след съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група в петък следобед, след като по-рано през деня стана ясно, че БСП няма да успее да събере мнозинство за излъчване на правителство.

На лидерската среща, организирана от Нинова тогава дойде Бойко Борисов, но и той бе категоричен, че не може да подкрепи мандат на левицата. Все пак той поднесе сериозна новина – да поиска от партията си разрешение да преговаря с БСП за техническо експертно правителство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране