20.05.2015 | 8:09
Норвежки лайнер с 4000 души заседна край Бермудите
Електроснабдяването на кораба прекъснало
Норвежки круизен лайнер с 2675 пътници и 1062 души екипаж заседна за 6 часа в плитчина край Северния канал на Бермудските острови.Никой не е пострадал при засядането на лайнера „Норвежка зора“, изпълнявал курс за компанията „Норвежки круизни линии“, базирана в САЩ, посочва ТАСС.

Причина за инцидента е временно спиране на електроснабдяването на кораба, което е довело до понижение на скоростта му. Електричеството е било възстановено, а сега капитанът и екипажът на лайнера проверяват дали той е повреден.

Вода в трюма няма, съобщили от компанията собственик.  Корабът е трябвало да акостира в Бостън, допълва Франс прес. Той е дълъг 300 метра и тежи 90 тона.  През 2009 г. и 2013 г. е имал сериозни проблеми с електроподаването.

Плавателният съд беше изтласкан от плитчината с настъпването на приливната вълна, посочва Асошиейтед прес. Сега той е навлязъл в по-дълбоки води край Бермудите и е пуснал котва там за през нощта.  Някои от пасажерите са научили за инцидента не от екипажа, а от техни близки, които се свързали с тях по Фейсбук.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране