15.11.2020 | 22:19
Нов резил за футбола ни – 1:2 срещу Финландия
Имам удовлетворение за отделни моменти от мача, обобщи треньорът Дерменджиев след 7-ото поражение от 10 мача под негово ръководство

Националният отбор по футбол предложи на изстрадалия запалянко поредна порция слаба и безидейна игра и напълно логично претърпя нова загуба – 1:2 от Финландия като домакин в предпоследен двубой от гр.4 (Лига В) на турнира Лига на нациите.

Играчите от селекцията на треньора Георги Дерменджиев взаимодействаха по терена все едно са се видели за първи път няколко минути преди началния съдийски сигнал – детински грешки в защита, трудно осъществяване на повече от 2-3 точни паса в средата на терена, никаква идея, слаби и неточни удари в нападение.

Насреща си българският тим имаше отбор в истинския смисъл на думата, отбор, който знаеше какво иска и как да го постигне. Финландците бързо откриха резултата. Възползвайки се още в 7-ата мин. от грешка в нашата защита, те изведоха Теему Пуки сам пред вратаря Мартин Луков и вкарването на топката в мрежата бе лесна работа за финландския футболист. В добавеното време на първата част пък защитниците ни за пореден път подадоха топката на противника точно пред наказателното поле, последва удар, вратарят Луков отби топката, но пръв до нея около точката за дузпа достигна Робин Лод, който изпревари четирима в бели фланелки, за да удвои резултата.

През втората част безсилието на нашите стигна нов връх, когато Галин Иванов пропусна да реализира отсъдената в 60-ата минута дузпа.  Все пак те стигнаха до попадение, след като реферът отсъди втора дузпа, реализирана този път от Димитър Илиев. Това обаче бе всичко, което отборът ни успя да сътвори, а за отбелязване е, че през тази втора част футболистите ни не отправиха нито един друг удар в очертанията на противниковата врата.

Така Финландия, която до миналия месец нямаше победа над България на футбол в историята си, постигна втори пореден успех – 2:0 в Хелзинки през октомври, 2:1 в София.

А след този пореден български футболен резил, тимът ни се закотви на последното място в гр.4 с актив от само 1 т. За да не изпадне в третата лига – С, отборът трябва да победи като гост Ирландия след три дни, когато е последния кръг. Ирландците имат също 1 т. (но по-добра голова разлика), след като загубиха с 0:1 в Кардиф от Уелс (13 т.).

Статистиката на треньора Георги Дерменджиев пък е на голям минус – в 10-те мача под негово ръководство той има само две победи, като само едната от тях е в официален мач – 1:0 срещу Чехия миналия ноември. Другата бе срещу аматьорския тим на Гибралтар в приятелския мач преди 4 дни. Българският отбор постигна и едно равенство – 1:1 в София срещу Ирландия, и останалите 7 двубоя завършиха с поражение. В добавка: нашите отбелязаха само 7 гола във въпросните 10 мача под ръководството на Дерменджиев (от тях три срещу гибралтарците).

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране