20.02.2023 | 22:49
Нов трус в Турция: Три жертви, затрупани хора под руините, паника по улиците (видео)
Епицентърът на земетресението е на 14 километра от Антакия в провинция Хатай

Вторичен трус удари Турция. Първият трус със сила 6,4 по скалата на Рихтер бе регистриран към 19:04 българско време. Вторият – с магнитуд 5,8, е регистриран час по-късно. Епицентърът на земетресението е на 14 километра от Антакия в провинция Хатай.

Към 22:30 българско време вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу обяви, че засега има три жертви и 213 ранени.

По улиците цари паника, а по-леките вторични трусове продължават. Линейки и спасителни екипи се опитват да стигнат до някои от най-засегнатите райони, където стените на силно повредените сгради са се срутили. В Хатай има затрупани хора.

Редица постройки, които са останали на мястото си след катастрофалното земетресение на 6 февруари, вече са се срутили, включително и един мост. Много пукнатини по пътищата са се задълбочили, което затруднява достъпа на службите за спешна помощ, пише Би Би Си.

„Силно ни разтресе, все още сме на тръни. Хората излязоха навън. Май отново ще спят в колите“, заяви пред bTV Жана Окукджу от Газиантеп.

„Изплашихме се. Нямаме много информация, но чуваме, че два блока са се съборили. Линейките се чуват, всички са на улицата. С колите си са там, за да не им се съборят къщите“, каза Ибрахим Йълмаз от Дружеството на балканските изселници в Адана.

Очевидци съобщиха, че в Антакия са нанесени допълнителни щети на сгради, а вицепрезидентът на Турция заяви, че най-малко осем души са ранени. Съобщава се, че последното земетресение е било усетено и в Сирия, Египет и Ливан, предаде Ройтерс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране