20.09.2024 | 10:55
Нова далавера: Топлофикация ни мами!
Надписали изравнителните сметки, като са подавали много по-високо коли­чество топлинна енергия в сгра­дите с етажна собственост от необходимото и така са разду­ли изравнителните сметки

„Нова далавера на „Топлофи­кация София“. След като цяла година раздуваха сметките на хората за парно, сега намери­ха начин как да надуят и израв­нителните сметки. Въпреки че зимата беше по-топла и отоп­лителният сезон беше по-кра­тък с 23 дни, те са надписали изравнителните сметки, като са подавали много по-високо коли­чество топлинна енергия в сгра­дите с етажна собственост от необходимото и така са разду­ли изравнителните сметки. Това е безобразие, защото на мес­та таксата за сградна инстала­ция се оказва много по-висока от реално потребената топлина в апартаментите в една сграда. Затова искаме от Министерство­то на енергетиката да направи проверка на абонатните станции и сметките на хората да бъдат намалени с надписаните коли­чества топлинна енергия. Все някой трябва да се погрижи за хората“, заяви Мая Манолова в Instagram профила си.

Припомняме, че на 7 октомври

2016 г. Манолова, която тогава изпълняваше ролята на общест­вен защитник, поиска отговор на десет въпроса по Закона за достъп до обществена информация. В рамките на 14-дневния срок бившият омбудсман не получи изрично решение съгласно законовите изисквания. Вместо това от „Топлофикация София“ ЕАД изразиха писмено становище, че поисканата информация не попада в приложното поле на ЗДОИ. На 26 февруари 2019 г. Маноло­ва осъди „Топлофикация София“ ЕАД за отказа на изпълнителния директор на дружеството да пре­достави информация по ЗДОИ. Така войната на Мая Манолова с „Топлофикация“ започнали про­дължава и до днес. Тя редовно споделя за тези „военни дейст­вия“ в социалните си мрежи.

Лидерката на „Изправи се БГ“ е в крак с новите технологии и не пропуска възможност да се изя­вява в платформи като Facebook, Instagram и дори TikTok, който е популярен предимно сред мла­дите. В тези платформи Маноло­ва има над 400 хиляди последо­ватели, на които биха завидели много известни български лично­сти. Снимките и видеата, които публикува, се гледат от милиони българи всеки ден, пише „Ретро“.

Вярна на луксозния си стил, Мая Манолова, която често се определя като съвременния „Ро­бин Худ“ и многократно е под­чертавала, че е защитничка на онеправданите, често се появя­ва в публикациите си със скъпи дрехи и аксесоари на известни марки. В едно от последните си видеа Манолова е облечена в тънка копринена блузка за ко­лосалните 440 евро.

Бившият омбудсман разпола­га с гардероб, пълен с дизайнер­ски дрехи и аксесоари. В него се открояват артикули на мар­ки като Louis Vuitton, Chanel, Michael Kors. Манолова притежава и отделен гардероб само за дамските си чанти, където съхранява дизайнерски модели.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране