04.07.2024 | 13:33
Нова порция простотии от “Величие”. Марков обяви, че Ивелин Михайлов бил със “семпъл ум” и “посткомунистически възгледи”
Освен това създателят на т. нар. Исторически парк карал групата да гласува с "Възраждане"

Нов ден, нова порция драми във “Величие”. Както и поредна доза размени на обвинения и обиди между “полковника” Николай Марков, който към момента е председател на ПГ на партията, и “създателя” на т. нар. Исторически парк и на формацията, която проби и влезе в НС – Ивелин Михайлов.

Отношенията между двете най-разпознаваеми лица на “Величие” са все по-изострени, като Михайлов настоява Марков и Виктория Василева, заедно със зам.-председателя на ПГ Дарин Георгиев, да напуснат парламентарната група. Вчера все пак като крайно действие 13-те депутати на “Величие” гласуваха против проектокабинета на ГЕРБ, макар че до последно имаше разнопосочни сигнали как ще действат.

От днешната сюжетна линия става ясно, че според Марков “създателят” е “човек със семпъл ум” и “посткомунистически възгледи”. Виктория Василева пък въобще даже не познавала Ивелин Михайлов.

Ивелин Михайлов иска Марков, Василева и Дарин Георгиев да напуснат групата

Михайлов обяви снощи, че е възможно разпадане на парламентарната група на “Величие”.

“Ако нашите депутати не могат да махнат Виктория Василева и полковник Марков, ще разпуснат парламентарната група, за да могат да работят отделно като независими депутати, защото може да свършим работа, иначе цялата работа се забива”, каза той пред симпатизанти в Разград.

Освен оставките на Николай Марков и Виктория Василева – заместник-председател на Народното събрание, Михайлов иска и оттегляне на заместник-председателя на групата Дарин Георгиев.

“Когато председателят на партията извършва саботажни действия, цялото звено следва заповедите му. И сега утре или го махаме командира, или разпадаме групата, за да може да извършваме някаква дейност”, разясни още идеологът на “Величие”. По думите му, ако не успеят в начинанието, то групата ще се разпусне и депутатите ѝ ще останат независими.

“Днес е ден на изпитание”

“Днес е ден на изпитание. Предстои ми да взема тежки решения. Има и такива дни в човешкия живот. Вярвам, че има Бог и той гледа във всяко човешко сърце. Нека днес погледне всичко и внимателно в моето. И да реши. Той да реши, не грешниците, като всички нас да решават. И да съдят. Понякога всичко приключва за миг! Малко хора го осъзнават”, първо написа Марков във фейсбук като вкара и божествена промисъл в случващото се.

По-късно пред журналисти в кулоарите на Народното събрание “полковника”  разви тезата, че Ивелин Михайлов е искал партията да гласува с “Възраждане” – при какви гласувания, Марков не уточни.

“Аз това не го приемам, никога не съм го приемал”, каза само в отговор на въпрос за разрив в отношенията между двамата.

Николай Марков за идеолога: Човек със семпъл ум

Марков определи Михайлов като “човек със семпъл ум” и с посткомунистически възгледи, които той не споделял. “Има записи, които предхождат нещата, за които той говори”, каза председателят на ПГ на “Величие” относно медийни изяви на Михайлов. И изрази учудване, че „член на една партия“ има такива медийни изяви.

“Представяте ли си член на ГЕРБ да излиза и да уволнява депутати”, попита Марков. “Г-н Михайлов играе от много време жертвата, него всички го убиват, ако забелязвате, обаче той е мултимилионер и ходи без охрана”, добави той по повод твърдения на Ивелин Михайлов, че е заплашван.

На въпрос възможно ли е да го изключат от групата, Марков отговори:  “Когато парламентът се управлява отвън, всичко е възможно.” На уточняващо питане какво има предвид, депутатът посочи, че в групата на „Величие“ има депутати, обвързани в различни финансови схеми, които не могат да взимат самостоятелно решения. Марков не изключи възможността да се откаже от председателското място на „Величие“ в парламента. “Ще ви поканя всички медии да изслушате открито онова, което се случва вътре в парламентарната група”, обяви той, след като вчера вече беше заявил, че няма да е повече председател на групата. Освен това ситуацията била много сложна заради “моя грешка, която допуснах – Ивелин Михайлов”.

Депутатката от ПГ на „Величие“ Виктория Василева обяви, че въобще не може да коментира изявленията на Ивелин Михайлов. “Не го познавам този човек”, обяви тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране