30.03.2022 | 10:19
Нови руски ракетни удари по Киев, обещаното на мирните преговори било блъф
Руските сили около столицата не се изтеглят, а се прегрупират, за да ни заблудят, обявиха от Генщаба на ВСУ

Нови въздушни удари са нанесени по Киев. Няколко ракети са свалени днес, съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Вадим Денисенко, цитиран от агенция УНiАН.

Ситуацията се изяснява, добави той.

От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна пък коментираха обещанието на руснаците на преговорите в Истанбул да намалят значително ударите по Киев и Чернигов, като изтъкнаха, че това е блъф. Целта била да бъдат заблудени украинските въоръжени сили.

Противникът продължи атаката в Донецка област, но без успех, съобщават от генщаба.

Ръководството на въоръжените сили на Украйна предполага, че чрез привидното изтегляне на някои войскови части руснаците искали да създадат илюзията, че са се отказали от плана за блокада на Киев.

В Киевска и Черниговска област противникът прегрупира своите части и ги разполага в източно направление, информираха от генщаба на ВСУ.

Руснаците са нанесли въздушни удари в град Кремина (Северодонецкия район на Луганска област) и Мариупол. Стремят се да завладеят Папасная, Рубежное и Мариупол, но нямат успех, докладваха на Генералния щаб.

„Противникът обстрелва отбранителните сили в близост до Степногорск, Орехово и Гуляйполе. Създават се минни полета край Новокарловка“, казаха още от ВСУ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране