15.04.2021 | 12:30
Новият парламент се изгаври с Цвета Караянчева
Председател на 45-ия парламент става Ива Митева от „Има такъв народ“

Мнозинството в новия парламент се гаври с Цвета Караянчева. Униженията на наречената от Бойко Борисов „проста кърджалийска п.тка“,  станаха факт след като ГЕРБ отново я предложи за председател на Народното събрание.

„Надявам се да направите хубаво сравнение с това, което ще изчета и това, котето чухте преди малко за прекрасната кърджалийска представителка за председател на НС, предложена от ГЕРБ, с уважение. Така започна представянето на Ива Митева зам.-председателят от ИТН Тошко Йорданов.

„От името на ИТН предлагаме за председател на НС Ива Митева Рупчева. Сега биографията й, за да сравните все пак за какво става въпрос: Родена е в град Разград, завършила е висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1996 година. Отчислена е с право на защита като докторант по докторска програма Конституционно право на Р България в Институт за държавата и правото при БАН. Професионалният й стаж е започнал през 1998 година в Министерство на правосъдието. От 2000 година е назначена в НС и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация. Била е член на експертните екипи за подготовка и обсъждане на промени в Конституцията. От 2007 година активно участва в изготвянето на промените в изборните закони“, изброи той.

„Да върнем гордостта на Кърджали в специфичното производство на поцинковани изделия, където му е мястото. На следващо място, нашата група подкрепя предложението, направено от „Има такъв народ“, каза трибуната адвокат Николай Хаджигенов.

Тогава думата поиска Вежди Рашидов, който тръгна да защитава Цвета Караянчева от „обидите“, включително и на „мутри“.

В крайна сметка, депутатите от „Има такъв народ“, ДСБ, Изправи се! Мутри вън“ и БСП избраха Ива Митева за председател на Народното събрание.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Не виждам нищо достойно в това да си адвокат или секретар в НС. Четири години Караянчева беше първия и най-важен човек в България поради факта, че сме парламентарна република. Въпреки обидите и недостойно то поведение на политици и журналисти, Караянчева продължи да работи с достойно вдигната глава и не се уплаши или скри. За мен това е достоен и горд човек.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране