05.08.2022 | 18:12
Новият шеф на НАП е милионер в криптовалута
Борис Михайлов разпогала с още 700 000 лв. в брой

По данни на „Медиапул“ новият новият шеф на НАП Борис Михайлов е най-състоятелният служител на този пост в последните най-малко 10 години.

Той е инвестирал над 1 млн. лв. в криптовалута и ценни книжа в инвестиционни фондове, става ясно от декларацията му за доходи и имущество, обявена в публичния регистър на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Като изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ към онзи момент Михайлов е декларирал влогове в различна валута на обща стойност около 670 000 лв. В наличност той разполага с още 700 000 лв., става ясно от документа. Той притежава още два апартамента в София (свой и чужд), като всеки от тях е с разгърната застроена площ от около 200 кв. м.

Посочени са и два автомобила „Тойота ленд круйзер“. От другата декларация пред НАП – за участие в търговски дружества или юридически лица с нестопанска цел към датата на назначаването или 12 месеца преди това, Михайлов посочва, че е бил член на управителния съвет на „Ротари клуб – София център“, а също и на сдружение „Ложа Ехнатон“ – една от т.нар. „свободнозидарски организации“.

Новият шеф на НАП е роден през 1959 г. в София. Има завършени две магистратури – по икономика в УНСС и по право. Преминал е курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в България в областта на приватизацията и приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Бил е ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация, собственик и управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото. Притежава над 10-годишен опит като адвокат по данъчно и наказателно право. Той бе шеф на фонд “Земеделие” в предишния служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев.  Тогава от ГЕРБ заявиха, че е бил разследван за източването на 15 млн. лв. ДДС, но от правителството отвърнаха, че е оправдан по всички обвинения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране